Novak pobesneo usred meča, neće ovo više da trpi: Ništa nas niste pitali, opet to radite!

Novak Đoković je opet ljut zbog samovolje ATP i njihovih besmislenih pravila.

Printscreen/Sport klub

Novak Đoković je za 75 minuta na terenu završio posao i savladao Romana Safiulina 6:3, 6:2, pa se tako plasirao u četvfinale turnira u Šangaju gde ga čeka mlada češka senzacija Jakub Menšik. Kao i u prošlom kolu, kada je pregazio Flavija Kobolija ni sada nije rival pravio probleme Novaku, ali pravila jesu nervirala najboljeg na svetu. 

Sredinom drugog seta ušao je u raspravu sa sudijom Ignasiom Forkadeljom i to zbog pravila "25 sekundi". O čemu se radi? Između dva poena teniseri imaju 25 sekundi da se odmore, obrišu se peškirom i pripreme za novi servis. Sada se sudije tu ništa ne pitaju, već o tome odlučuje kompjuter. Tri sekunde po završetku poena kreće vreme, što je Novaka iznerviralo. 

  • Novak: Može li kasnije da počne vreme?
  • Sudija: Ne, kreće tri sekunde (po završetku poena)
  • Novak: Znam da nije do vas, ali je ova promena neverovatna. Četiri godine imali smo situaciju gde ne možemo da dobijemo peškir, skupljači loptica rade najbolje što mogu, ali nisu utrenirani dovoljno. Niko nije konsultovao igrače, samo ste uveli novo pravilo. Neverovatno, stvarno neverovatno!

Ponovo ista priča i isto ono zbog čega je Novak Đoković osnovao svoju tenisku asocijaciju PTPA. Ponovo je nešto krupno i bitno promenjeno u tenisu, a da same igrače niko ništa nije pitao.  

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Novak Đoković   MONDO