Tri gola u poslednjem minutu, čudo Srba u Evropi: Posle 21 poraza Makedonija slavi Bogdana i Uroša!

Pelister je posle 21 poraza zaredom u Ligi šampiona konačno došao do boda!

Profimedia/IMAGO

Nakon 21 poraza u nizu u Ligi šampionaPelister je izvukao bod! Srbi su napravili čudo, Uroš Borzaš i Bogdan Radivojević su uspeli da sa ukupno 11 golova donesu 24:24 (15:13) i bod svom timu u duelu sa Sportingom iz Lisabona. Delovalo je da će u Bitolju opet Pelister upisati poraz, na minut do kraja je bilo 24:21, a onda je makedonski tim uspeo da u 60 sekundi sve promeni. Pavle Atanasijević i dva srpska reprezentativca su postigli golove za nerešen rezultat i bod.

Borzaš je uspeo da dođe do velikog jubileja na ovom meču, sa četiri gola je prešao 100 golova u evropskoj eliti, a Bogdan Radivojević je sa desnog krila dao pet golova. Kuzmanovski i Peševski su dodali po pet, a sa druge strane su braća Kosta dali pet i četiri gola Guri je dao pet, kao i Salvador.

Srbi u dresu Zagreba nisu imali svoj dan, Miloš Kos I Mihailo Radovanović su ostali bez postignutog gola, a Pik Seged je u "Areni" pobedio 35:30 (19:12). U dresu mađarskog tima Lazar Kukić je dao jedan gol, a neverovatan meč imao je hrvatski reprezentativac Šoštarić sa deset pogodaka. Pari Sen Žermen je pobedio Federiciju 38:30 uz osam golova Kamila Šipžaka i devet Eloima Prandija, dok je Vesprem rutinski dobio Dinamo Bukurešt 36:24 (19:11). Kod pobednika Dragan Pešmalbek je dao jedan gol, a kod poraćenih Darko Đukić dva pre nego što je isključen.

Profimedia/IMAGO 

A u možda i najneizvesnijem meču kola Fuhse iz Berlina je pobedio Vislu iz Ploka 25:24 golom Tolbringa u poslednjoj sekundi! Heroji pobede "lisica" iz Berlina bili su Dejan Milosavljev sa 12 odbrana i Mijajlo Marsenić sa šest golova, koliko je imao i Matijas Gidsel.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen