Đoković preživeo dramu u Šangaju: Deco, nema smene generacija, opet ide po titulu!

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković igraće polufinale turnira u Šangaju.

ALEX PLAVEVSKI/EPA

Najbolji teniser svih vremena završio je posao u četvrtfinalu Šangaja protiv Jakuba Menšika, malo tee nego što smo očekivali - 6:7, 6:1, 6:4! Neprepoznatljiv je Novak bio u finišu prvog seta, ali su preostala dva bila kao u najboljim danima Novaka Đokovića koji je pokazao da nema smene generacija.

Iako je servirao za osvajanje prvog seta, a zatim imao i mini-brejk prednosti, Novak Đoković je izgubio prvi set. Postalo je jasno da će morati težim putem da stigne do polufinala, a to je uspeo i da uradi. Udrugom setu pokazao je totalnu dominaciju protiv Čeha koji ga smatra svojim idolom, a zatim je u trećem delu susreta u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu.

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće američki teniser Tejlor Fric. On je ranije prozivao najboljeg ikada da lažira povrede, a Novak mu se redovno svetio zbog tih izjava - pobedio ga je u svih devet dosadašnjih mečeva. Nadamo se da će tako biti i na jubilarnom 10. susretu, u polufinalu Šangaja.

Uživo
14:59

KRAJ - 6:7, 6:1, 6:4!

Najbolji teniser svih vremena je još jednom opradao tu ulogu. Pobeda Novaka Đokovića u četvrtfinalu Šangaja nad Jakubom Menšikom i zakazan duel protiv Tejlora Frica, u polufinalu!

14:57

Još se igra... - 5:4!

Novak je lako stigao do petog gema u trećem setu, a Jakub je imao problema da ostane u ovom meču. Mučio se mladi češki teniser, ali na kraju uspeo - naterao je Novaka Đokovića da još jednom servira danas. U narednom gemu gledaćemo najbitnije poene na meču, Đoković će imati priliku da nakon svojih servisa stigne do polufinala.

14:43

Bol u kolenu - 4:3!

Novak Đoković je osvojio gem u kojem je Jakub Menšik častio kao da mu se rodio naslednik, ali ima i detalj koji mora da nas brine. Tokom jednog od poena Novak Đoković se požalio na bol u kolenu. Nije reč o kolenu koje je Novak operisao nakon povrede na Rolan Garosu, ovog puta je reč o levoj nozi. Pošto najbolji svih vremena nije zatražio medicinsku pomoć nakon sedmog gema verujemo da problem nije ozbiljniji.

14:37

BREJK - 3:2!

Veliku prednost stekao je najbolji teniser svih vremena. Peti gem trećeg seta pripao je Novaku Đokoviću koji sada ima brejk prednosti i "čist put" do pobede u četvrtfinalu Šangaja.

14:33

Traje borba - 2:2!

Uspeo je da izjednači u treem setu najbolji teniser svih vremena. Koliko nas još drame čeka u Šangaju...

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

14:28

Nema brejka - 1:2!

Dugo su potrajala prva tri gema trećeg seta, a posebno treći - u kojem je servirao Jakub Menšik. Imao je dve brejk lopte Novak Đoković i nije uspeo da ih iskoristi.

14:11

KRAJ SETA - 6:1!

Pregazio je Novak Đoković Jakuba Menšika u drugom setu, pa ćemo gledati i treći susreta - borbu za plasman u polufinale. Drugi deo meča potrajao je samo 31 minut, odnosno tačno duplo manje nego prvi.

14:08

BREJK - 5:1!

Trebalo bi da se posao sada gotov. Novak Đoković je napravio i drugi brejk u drugom setu, sada ima ubedljivu prednost i samo je na jednom koraku od izjednačenja u setovima.

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI 

14:04

Prednost je tu, čuva se - 4:1!

Imao je problema novak Đoković u petom gemu drugog seta, Jakub je dva puta pogodio samu liniju i tako ga šokirao, ali na kraju je odbranjen gem koji bi mogao da bude veoma važan za ishod čitavog meča. još dva gema dele Novaka od izjednačenja.

13:54

Sad gazi - 3:0!

Ekspresno je Novak Đoković osvojio i treći gem na početku seta. Odličan odogovr na prednost koju je pre nešto više od deset minuta stekao mladi Jakub Menšik, preokretom u taj-brejku prvog seta. Ipak je Novak odlučio da se on pita za konačan ishod ovog meča.

13:51

BREJK - 2:0!

E, to je neki drugi Novak Đoković! Nakon izgubljenog prvog seta najbolji teniser svih vremena dodao je u jednu brzinu više, osvojio prva dva gema drugog seta i krenuo po izjednačenje. 

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

13:47

Osvojen gem - 1:0!

Novak Đoković se automatski oporavio od gubitka prvog seta, odreagovao na pravi način i osvojio gem na svoj servis. Sada je potreban i brejk!

13:40

KRAJ SETA - 6:7!

Novak Đoković je izgubio prvi set četvrtfinala u Šangaju i mora da napravi preokret za polufinale! Velike šanse u finišu seta propustio je najbolji teniser svih vremena - prvo je servirao za osvajanje seta pri rezultatu 5:4, a zatim je u taj-brejku imao 3:0 i veliku šansu da slomi mladog Čeha. Nije uspeo u tome. Od poslednjih osam poena u taj-brejku osvojio je samo jedan...

13:34

Tok taj-brejka!

Ovako je izgledao odlučujući deo prvog seta:

  • 1:0 - Đoković osvaja poen na servis Menšika
  • 2:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:0 - Đoković osvaja poen na svoj servis
  • 3:1 - Menšik osvaja poen na svoj servis
  • 3:2 - Menšik osvaja poen na svoj servis
  • 3:3 - Menšik osvaja poen na servis Đokovića
  • 3:4 - Menšik osvaja poen na servis Đokovića
  • 4:4 - Đoković osvaja poen na servis Menšika
  • 4:5 - Menšik osvaja poen na svoj servis
  • 4:6 - Menšik osvaja poen na servis Đokovića
  • 4:7 - Menšik osvaja poen na servis Đokovića
13:33

Taj-brejk - 6:6!

Uspeo je Novak Đoković da odbrani svoj servis, pa ćemo gledati dodatni deo prvog seta u četvrtfinalu Šangaja.

13:29

Novak sad mora - 5:6!

Nakon dva osovjena gema u nizu češkog tenisera Jakuba Menšika, Novak Đoković mora da reši u svoju korist gem u kojem će servirati i da se izbori za taj-brejk. Prethodni put servirao je za osvajanje prvog seta i nije bio uspešan.

13:27

Brejk - 5:5!

Najslabiji gem u meču Novak Đoković je odigrao kada je servirao za osvajanje prvog seta. Nije uspeo da završi posao, Menšik se vratio i sada ponovo krećemo od nule!

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI 

13:20

BREJK - 5:4!

Čekali smo predugo, ali se desilo. Novak Đoković je napravio brejk u devetom i serviraće za osvajanje prvog seta. Poen pre brejka imao je mnogo sreće jer mu je mreža pomogla da stigne do brejk lopte, a Menšik je zatim pokazao znake nervoze - prvo izbacio u aut prvi servis, a zatim i nekontrolisano odigrao lopticu po dužini.

13:18

Novak viče na španskom!

Tokom devetog gema prvog seta, pri rezultat 4:4, Novak Đoković je uzviknuo nekoliko reči na španskom. "Kada, kada?", ponavljao je Novak Đoković ka Čarliju, kojem je to maternji jezik.

13:08

Posle 16 poena... - 3:4!

Dve brejk lopte imao je Novak Đoković u sedmom gemu prvog seta, pokušao je da napravi krucijalnu prednost i približi se velikoj prednosti ali... Kada god je najbolji svih vremena bio blizu brejka Jakub Menšik je pronalazio način da se izvuče, uglavnom dobrim prvim servisima.

12:54

Silan je Menšik - 2:3!

Novak Đoković je odlično odigrao oba gema u kojima je servirao, ali je i Čeh bio neverovatno dobar. U tri gema kada je imao servis Jakub je izgubio samo jedan poen!

ALEX PLAVEVSKI/EPA 

12:49

Bez brejka - 1:2!

Jakub Menšik je osvojio prva dva gema na svoj servis, a u međuvremenu je Novak Đoković pogodio sva četiri prva servisa, rutinski stigao da se upiše na semafor i pokazao da će biti težak zadatak za gotovo pa duplo mlađeg Čeha!

12:40

Počinjemo...

Dvojica tenisera su tačno u 12:30 izašla na teren, a nakon kratkog predstavljanja i zagrevanja pred publikom u Šangaju sve je spremno za meč. Češki teniser Jakub Menšik je dobio na podbacivanju novčića i izabrao da prvi servisa što će malo pokvariti Novakovu rutinu.

12:30

Novak obožavan!

Posle pet godina Novak Đoković igra u Kini, a navijači tamo ga vole kao nigde na svetu - ako ne računamo Srbiju. Đoković je na svakom koraku nailazio na ljubav lokalnih navijača.

This browser does not support the video element.

Kinezi obožavaju Đokovića  Instagram/djokernole

12:15

Fric u polufinalu!

Američki teniser Tejlor Fric uspeo je da stigne do polufinala turnira u Šangaju, a tamo bi mogao da sačeka Novaka Đokovića od kojeg je do sada izgubio svih devet mečeva. Pobeda nad Davidom Gofanom obezbedila je Fricu približavanje trofeju, ali njega tek čekaju dva najveća izazova.

12:05

Dosadašnji rezultati!

Novak Đoković nije imao mnogo mečeva nakon ispadanja sa US opena, pa raduje veoma dobra forma koju je "uhvatio" u Kini, gde ga navijači obožavaju. Ovako je izgledao njegov put do četvrtfinala:

  • Novak Đoković - Aleks Mikelsen 7:6, 7:6
  • Novak Đoković - Flavio Koboli 6:1, 6:2
  • Novak Đoković - Roman Safjulin  6:3, 6:2
11:55

Oproštaj Nadala!

Centralna teniska vest ovih dana jeste odlazak u penziju Rafaela Nadala, koji na finalnom turniru Dejvis kupa završava boggatu karijeru. O tome se oglasio i Novak Đoković, koji će posetiti Španiju krajem godine, kako bi lično prisustvovao Rafinom oproštaju od tenisa.

11:40

Novak u Šangaju!

11:30

Ko je Jakub Menšik?

Češki teniser već dugo želi da bude uspešan kao Novak Đoković, a u prethodnim godinama su imali priliku da igraju nekoliko puta - doduše, samo na treninzima koji su se često održavali u Beogradu.

11:15

Dobar dan!

Nakon sjajnih partija u uvodnim kolima Mastersa u Šangaju, Novak Đoković stiže do sve većih izazova na kineskoj turneji. Četvrtfinale Šangaja igraće protiv Jakuba Menšika iz Češke, kojem je idol od malih nogu!