Biće nekoliko stepeni toplije tokom dana nego u petak. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C u Požegi do 21°C u Beogradu, a maksimalna od 34°C do 37°C.

Beograd:

U subotu sunčano i vrlo toplo. Vetar slab slab promenljivog pravca, ujutru jugoistočni, a zatim istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 21°C u centru, na obodu grada 18°C, a maksimalna do 35°C.

Niš:

U subotu sunčano i vrućina tokom dana. Vetar slab promenljiv ili severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 36°C.

Užički region:

U subotu jutro prijatno i sveže. U toku dana preovlađivaće sunčano vreme uz vrućinu i slab dnevni razvoj oblaka. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 35°C do 36°C, na Zlatiboru i Tari do 31°C.

Vojvodina:

U subotu nakon prijatno svežeg jutra, tokom dana preovlađivaće sunčano vreme uz vrlo malo oblaka. Biće par stepeni toplije tokom dana nego u petak. Vetar slab promenljiv, ujutru jugoistočni, a tokom dana severni, severoistočni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna oko 35°C.

Novi Sad:

U subotu nakon svežeg i prijatnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i vrućina. Vetar slab promenljiv, u toku dana severoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 36°C.

Subotica:

U subotu nakon svežeg i prijatnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i vrućina. Vetar slab severoistočni i istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 35°C.

Vreme narednih dana:

U nedelju sunčano vreme i još veća vrućina u odnosu na subotu. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 23°C, a maksimalna od 35°C do 39°C.

Početkom iduće sedmice sunčano vreme uz veliku vrućinu. Maksimalne temperature iznad 35°C u svim krajevima, a ponegde blizu 40°C.

U utorak popodne su mogući ređi lokalni pljuskovi na zapadu i severu Srbije, a na severu Vojvodine će malo osvežiti.

Od srede se očekuje postepen pad temperature i prijatnije vreme uz moguće kratkotrajne lokalne pljuskove. Na severu Srbije će dnevna temperatura opasti na ispod 30°C od srede-četvrtka, dok će se na jugu Srbije zadžati iznad 30°C još dan-dva posle toga.

Upozorenje: Povećana je opasnost od požara.