U Srbiji u sredu toplo sa dužim sunčanim periodima uz razvoj oblaka koji se premeštaju od severa ka jugu Srbije sa mogućim kratkotrajnim lokalnim pljuskovima, pre svega na zapadu i jugu Srbije. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 19°C, a maksimalna od 29°C na severu do 32°C na jugu i istoku Srbije. Uveče i u noći ka četvrtku naoblačenje na severu Srbije može uzrokovati lokalno jače pljuskove po Vojvodini. Temperatura u 22h od 18°C do 24°C.

Beograd: U sredu rano ujutru prolazno naoblačenje sa malom šansom za kratkotrajnu kišu, a tokom dana sunčano i toplo sa malo oblaka. Vetar slab severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 30°C. Uveče suvo, ali kasnije u noći ka četvrtku može biti lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h oko 24°C.

Niš: U sredu pretežno sunčano i toplo uz lokalni razvoj oblaka popodne sa šansom za lokalne pljuskove. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 31°C.

Užički region: U sredu promenljiva oblačnost sa sunčanim periodima uz moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar slab severni i zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 18°C, a maksimalna od 29°C do 31°C. Na Zlatiboru i Tari postoji šansa za kratkotrajne pljuskove. Temperatura do 25°C na 1000 mnv.

VOJVODINA: U sredu rano ujutru prolazno naoblačenje sa malom šansom za kratkotrajnu kišu, a tokom dana sunčano i toplo sa malo oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 29°C na severu Vojvodine do 31°C na jugu Banata. Uveče naoblačenje sa severozapada može uzrokovati lokalno jače pljuskove po Vojvodini u noći ka četvrtku. Temperatura u 22h od 20°C do 23°C.

Novi Sad: U sredu rano ujutru prolazno naoblačenje sa malom šansom za kratkotrajnu kišu, a tokom dana sunčano i toplo sa malo oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 30°C. Uveče naoblačenje, a u noći ka četvrtku može biti jačih lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h oko 22°C.

Subotica: U sredu sunčano i toplo sa malo oblaka. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 15°C, a maksimalna do 29°C. Uveče naoblačenje, a u noći ka četvrtku može biti jačih lokalnih pljuskova. Temperatura u 22h oko 21°C.

Vreme narednih dana: U noći ka četvrtku se premešta oblačnost praćena lokalnim pljuskovima sa grmljavinom od severa ka jugu Srbije. U četvrtak ovi oblaci donose pljuskove ponegde u centralnim, istočnim i južnim predelima, a na severu se očekuje više sunčanih sati. Temperatura u manjem padu u odnosu na sredu. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 26°C do 29°C. Uveče
suvo.

(MONDO)