• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REKORDNO TOPLO VREME U JANUARU! Temperature ekstremno iznad proseka, danas čak 21 stepen u ovom delu Srbije!

Autor Uroš Matejić

Jutarnja temperatura od 5°C do 12°C, a maksimalna od 5°C u Somboru do čak 21°C u Leskovcu, što će biti rekordno toplo za jug Srbije u januaru.

 Vremenska prognoza 19 januar 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas u Srbiji na severu i zapadu Srbije u toku dana zahlađenje sa kišom, a na istoku i jugu vrlo toplo i sunčano pre podne, a popodne i u tim krajevima naoblačenje sa kišom. Vetar ujutru umeren do pojačan južni, a na severu pre podne u skretanju na umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 5°C do 12°C, a maksimalna od 5°C u Somboru do čak 21°C u Leskovcu, što će biti rekordno toplo za jug Srbije u januaru. Uveče kiša, a na severu susnežica i dalji pad temperature koja će u 22h biti od 2°C na severu do 10°C na jugu Srbije.

U Beogradu danas oblačno sa kišom uz postepeni pad temperature, pa će jutro biti toplije od večeri. Vetar ujutru umeren južni, a popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 10°C, maksimalna 11°C pre podne, a minimalna temperatura na kraju dana oko 5°C i u daljem padu tokom noći ka petku. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 5°C.

U Nišu vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni vetar. Pre podne sunačni intervali, a popodne naoblačenje sa kišom. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 19°C.

U Užičkom regionu postepeno zahlađenje sa kišom, a na planinama krajem dana sa snegom. Vetar ujutru umeren južni, a popodne severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 8°C do 10°C, maksimalna od 9°C do 12°C, a minimalna uveče od 4°C do 6°C. Na Zlatiboru i Tari zahlađenje i kiša koja prelazi u sneg krajem dana i maksimalna 5°C na 1000 mnv.

U Vojvodini zahlađenje sa kišom, a na severozapadu Vojvodine prelazak kiše u susnežicu uveče. Vetar ujutru umeren do pojačan južni, a zatim u skretanju na umeren severozapadni, najpre na severu Vojvodine. Pritisak ispod normale. Jutro će biti toplije od večeri. Jutarnja temperatura od 5°C u Somboru do 12°C u Vršcu, a maksimalna od 5°C u Somboru do 14°C u Vršcu, ali u padu popodne. Uveče kiša, a na severu Vojvodine susnežica i dalji pad temperature koja će u 22h biti od 2°C na severu Bačke do 6°C na jugu Banata.

U Novom Sadu oblačno sa kišom uz zahlađenje tokom dana. Vetar ujutru umeren južni, a zatim umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 9°C što će biti i maksimalna dnevna, a minimalna temperatura na kraju dana oko 4°C i u daljem padu tokom noći ka petku. Uveče kiša, a posle ponoći susnežica. Temperatura u 22h oko 4°C.

U Subotici oblačno sa kišom uz zahlađenje. Vetar umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura 6°C što će biti i maksimalna, a minimalna temperatura uveče oko 3°C i u daljem padu tokom noći ka petku. Uveče kiša, a posle ponoći susnežica. Temperatura u 22h oko 3°C.

Vreme narednih dana

U petak zahlađenje sa kišom koja prelazi u susnežicu i sneg do kraja dana, a najpre na zapadu i severu Srbije. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 0°C do 4°C, a maksimalna od 0°C u Užicu do 7°C u Negotinu. Uveče susnežica i sneg uz temperaturu od 0°C do 3°C. U subotu u svim krajevima hladnije sa snegom i dnevnom temperaturom oko ili malo iznad 0°C. Samo će na severu Vojvodine biti suvo, prema današnjoj prognozi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image