• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KRAJ PROLEĆNOM VREMENU, PRIPREMITE SE ZA HLADNE DANE! Kišovit dan pred nama, ponesite kišobrane - za vikend stiže MRAZ!

Autor Aleksandar Blagić

Danas će u Srbiji biti minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 12°C u Užicu do 18°C na jugoistoku Srbije.

 Vremenska prognoza petak 10 mart 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija: U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada i zahvata sve krajeve tokom dana, a najpre jugozapadne predele u toku jutra. Pre podne će biti suvo na severu i istoku Srbije, a popodne i uveče se očekuje kiša i u ovim krajevima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 11°C, a maksimalna od 12°C u Užicu do 18°C na jugoistoku Srbije. Uveče kiša u većini krajeva.

Beograd: U petak jutro i pre podne suvo sa malo sunčanih intervala, a od sredine dana oblačno sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče kiša.

Niš: U petak ujutru suvo sa sunčanim intervalma, ali dolazi do naoblačenja koje će usloviti kišu popodne i uveče. Vetar slab do umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 18°C. Uveče kiša.

Užički region: U petak novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada tokom prepodneva i donosi kišu tokom dana. Vetar slab južni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, a maksimalna od 12°C do 14°C. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa kišom i najviše do 8°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U petak jutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a zatim dolazi do naoblačenja iz pravca jugozapada koje donosi kišu popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 14°C do 16°C. Uveče kiša u većini krajeva.

Novi Sad: U petak jutro i pre podne suvo sa malo sunčanih intervala, a od sredine dana naoblačenje sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče kiša.

Subotica: U petak jutro i pre podne suvo sa sunčanim intervalima, a od sredine dana naoblačenje sa kišom popodne i uveče. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna oko 15°C. Uveče kiša.

Vreme narednih dana:

U subotu zahlađenje sa kišom koja se premešta od severozapada ka jugu Srbije. Na severu Srbije padavine prestaju sredinom dana uz razvedravanje na severu Vojvodine. Kasnije popodne padavine prestaju i u centralnim predelima. Na planinama kiša prelazi u sneg iznad 1200 mnv. Vetar umeren severni i severozapadni, u Vojvodini i Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak ispod normale. Jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, maksimalna od 9°C na severu do 14°C na jugu Srbije i u padu tokom popodneva. Minimalna temperatura će biti na kraju dana od 3°C na severu do 7°C na jugu Srbije. Uveče samo na jugu sa padavinama, kiša u nižim predelima i sneg u planinama, a na severu vedro. U nedelju ujutru ponegde slab mraz i sveže tokom dana sa dužim sunčanim periodima i malo oblaka. U ponedeljak ujutru je takođe moguć slab mraz, ali će tokom dana biti dosta toplije nego u nedelju i pretežno sunčano. U utorak još toplije vreme i znatno iznad proseka za ovo doba godine. U sredu se očekuje manje izraženo zahlađenje sa kišom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image