• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS PRAVO LETO: Opet temperature oko 30 stepeni, sunčano i prijatno toplo, a evo šta nas čeka za vikend

Autor Katarina Saičić

Minimalna temperatura od 11°C do 16°C, a maksimalna od 29°C do 31°C.

 Vremenska prognoza petak 30 jun 2023 Izvor: MONDO/U.Arsić

U Srbiji u petak sunčano i još toplije, oko 30°C u većini predela. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 11°C do 16°C, a maksimalna od 29°C do 31°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 20°C do 24°C.

U Beogradu u petak sunčano i još toplije u odnosu na četvrtak. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 16°C, a maksimalna do 30°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h do 24°C.

U Nišu u petak sunčano i još toplije. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 13°C, a maksimalna do 30°C. Uveče suvo i prijatno toplo.

U Užičkom regionu u petak sunčano i toplo vreme uz slab dnevni razvoj prolazne oblačnosti. Vetar slab južni, pa istočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 10°C do 12°C, a maksimalna od 30°C do 31°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari još toplije i pretežno sunčano uz slabu prolaznu oblačnost i najviše 24°C na 1000 mnv.

U Vojvodini u petak sunčano i još toplije, do 30°C. Vetar slab jugoistočni i južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 12°C do 14°C, a maksimalna od 29°C do 30°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h od 20°C do 23°C.

U Novom Sadu u petak sunčano i toplo. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 30°C. Uveče suvo i prijatno toplo. Temperatura u 22h do 23°C.

U Subotici u petak sunčano i toplo. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 29°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h do 22°C.

Vreme narednih dana

Tokom noći ka suboti i u subotu ujutru jači razvoj oblačnosti koja dolazi sa zapada uz pojavu kiše ili lokalnih pljuskova, najpre na zapadu, jugozapadu i severu Srbije, a do kraja dana i u svim ostalim krajevima. U prvom delu dana u centralnim predelima i na jugu Srbije pretežno sunčano i vrlo toplo, a popodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima uz pad temperature. Vetar slab do umeren promenljiv, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 13°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na severu Srbije do 32°C na jugu. Uveče pretežno oblačno sa povremenom kišom u većini predela. Temperatura u 22h od 19°C do 22°C.  U nedelju malo svežije vreme uz prolaznu kišu koja postepeno odlazi ka jugu uz prestanak padavina i razvedravanje u većini krajeva tokom popodneva i večeri. Samo na krajnjem severu Srbije može ostati suvo. Početkom naredne sedmice sunčano i toplo ili vrlo toplo sa temperaturama oko ili malo iznad 30°C. U ponedeljak i utorak pretežno sunčano, suvo i toplije uz razvoj slabe prolazne oblačnosti. U sredu pretežno sunčano i vrlo toplo uz manju šansu za prolaznu oblačnost sa kišom povremeno u popodnevnim časovima prvenstveno na zapadu i jugozapadu Srbije.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:28
Nevreme na autoputu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image