• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVEŽIJE, ALI I SPARNO! Blagi pad temperature, do 36 danas uz pljuskove - Oluja uveče, ovo nas čeka do kraja nedelje

Autor Aleksandar Blagić

Danas će u Srbiji biti toplo i sparno, maksimalno do 39 stepeni. Uveče su u više delova zemlje mogući pljuskovi sa grmljavinom.

 Vremenska prognoza subota 22 jul 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Srbija: U noći između petka i subote biće jačih lokalnih pljuskova na severu Srbije. U subotu malo niža i prijatnija temperatura u severnim i centralnim predelima Srbije uz sunčane periode, ali sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne i krajem dana. Na jugu Srbije sunčano i veoma jaka vrućina. Vetar slab severni i severozapadni, na jugu Srbije umeren jugozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16°C do 21°C, a maksimalna od 28°C u Subotici i Somboru do čak 39°C na jugu Srbije, u Vranju. Uveče su mogući pljuskovi u severnim i centralnim predelima

Beograd: U noći između petka i subote biće jačih lokalnih pljuskova. U subotu manja vrućina sa dužim sunčanim periodima i mogućim lokalnim pljuskovima popodne ili krajem dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna do 31°C. Uveče su mogući pljuskovi.

Niš: U subotu sunčano i jaka vrućina. Vetar slab jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 21°C, a maksimalna oko 36°C.

Užički region: U subotu sunčano i vrlo toplo uz razvoj oblaka popodne sa mogućim lokalnim pljuskovima krajem dana. Vetar slab jugozapadni i zapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 34°C do 36°C. Na Zlatiboru i Tari sunčani periodi sa razvojem oblaka popodne i mogućim lokalnim pljuskovima i do 30°C na 1000 mnv.

Vojvodina

U noći između petka i subote biće jačih lokalnih pljuskova. U subotu malo niža i prijatnija temperatura uz sunčane periode, ali sa mogućim lokalnim pljuskovima popodne i krajem dana. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 18°C do 20°C, a maksimalna od 28°C u Subotici i Somboru do 31°C na jugu Banata. Uveče su mogući pljuskovi..

Novi Sad: U noći između petka i subote biće jačih lokalnih pljuskova. U subotu manja vrućina sa dužim sunčanim periodima i mogućim lokalnim pljuskovima popodne ili krajem dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 30°C. Uveče su mogući pljuskovi..

Subotica: U noći između petka i subote biće jačih lokalnih pljuskova. U subotu manja vrućina sa dužim sunčanim periodima i mogućim lokalnim pljuskovima popodne ili krajem dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 28°C. Uveče su mogući pljuskovi.

Vreme narednih dana:

U nedelju u većini krajeva malo manja vrućina. Ipak, na jugu će biti oko 35°C, a na severu oko 30°C. Biće dužih sunčanih perioda uz razvoj oblaka popodne koji može usloviti pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova, sa većom šansom u zapadnim i centralnim predelima. Vetar slab severozapadni, popodne u skretanju na južni na severu Srbije. Pritisak malo iznad normale.

Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 30°C na severu do 36°C na jugu Srbije. Uveče pljuskovi u severnim i centralnim predelima. Početkom iduće sedmice ponovo jaka vrućina. U utorak na jugu Srbije temperatura čak do 42°C, ali će na severu Vojvodine biti dosta niža, malo iznad 30°C. Između utorka i srede treba očekivati jače lokalne pljuskove i nepogode, a u sredu sledi osveženje.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:04
Nevreme BG
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image