U Srbiji vrlo toplo za ovo doba godine i pretežno sunčano, osim na severu. Po Vojvodini dolazi do naoblačenja ujutru kada je moguća kratkotrajna kiša i pljuskovi, a zatim suvo sa sunčanim periodima sredinom dana. U ostalim predelima sunčano, a kasnije popodne novo naoblačenje zahvata Vojvodinu i zapad Srbije i donosi kišu i jače lokalne pljuskove krajem dana i u noći ka nedelji. Duvaće umeren južni vetar, a popodne na severu Srbije u skretanju na severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 23°C, a maksimalna od 28°C na severu Vojvodine do 36°C na jugu Srbije. Uveče kiša i pljuskovi na zapadu i severu Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 26°C.

U Beogradu vrlo toplo sa dužim sunčanim periodima uz malo oblaka. Krajem dana i u noći ka nedelji naoblačenje i lokalni pljuskovi. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar, a kasnije popodne severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 23°C, a maksimalna do 33°C. Kasnije uveče kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h 24°C. U Nišu vrlo toplo i pretežno sunčano. Duvaće umeren južni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 35°C. Uveče suvo.

U Užičkom regionu vrlo toplo za ovo doba godine sa sunčanim periodima, ali uz postepeno naoblačenje popodne. Krajem dana i u noći ka nedelji se očekuje kiša i jači lokalni pljuskovi. Duvaće umeren južni vetar, na planinama pojačan. Pritisak malo ispod normale. Na Zlatiboru i Tari toplo uz postepeno naoblačenje i lokalne pljuskove krajem dana. Temperatura oko 27°C na 1000 mnv.

U Novom Sadu toplo i promenljivo oblačno. Ujutru je moguća kratkotrajna kiša, a sredinom dana sunčani periodi. Kasnije popodne novo naoblačenje i jači lokalni pljuskovi. Duvaće umeren južni vetar, a popodne severozapadni. Jutarnja temperatura 20°C, a maksimalna do 30°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h 19°C. U Subotici promenljivo oblačno. Ujutru je moguća kiša, a sredinom dana sunčani periodi. Kasnije popodne novo naoblačenje i jači lokalni pljuskovi. Vetar ujutru južni, a popodne severozapadni. Jutarnja temperatura 19°C, a maksimalna 28°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h 19°C.

Vreme narednih dana

U nedelju u svim krajevima znatno hladnije sa kišom i lokalno jačim pljuskovima. Biće svežije za 10 do 15 stepeni u odnosu na subotu. Duvaće slab do umeren severni i severozapadni vetar. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 18°C na zapadu do 27°C u Negotinu io Dimitrovgradu. Uveče kiša i pljuskovi u većini predela. Temperatura u 22h od 15°C do 19°C. U ponedeljak sveže sa kišom koja se premešta ka jugu, a na severu Srbije nastupa delimično razvedravanje. Na jugu će biti hladnije nego u nedelju, a na severu malo toplije. U utorak i sredu toplije sa sunčanim periodima uz svežija jutra.

BONUS VIDEO:

Video plus Nevreme u Beogradu

 (MONDO)