Srbija: U petak toplo za ovo doba godine sa dužim sunčanim periodima uz malo prolaznih oblaka koji se premeštaju od severa ka jugoistoku Srbije. Vetar slab, ujutru južni, a sredinom dana i popodne promenljiv ili severnog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 14°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče suvo.

Beograd: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab, ujutru južni, a zatim promenljiv ili severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 27°C. Uveče vedro.

Niš: U petak sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine sa malo oblaka popodne. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 28°C. Uveče suvo.

Užički region: U petak ujutru je moguća magla po kotlinama. Tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo za ovo doba godine. Vetar slab južni i istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 7°C do 9°C, a maksimalna od 26°C do 28°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčano i toplo, oko 22°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U petak toplo za ovo doba godine sa dužim sunčanim periodima uz malo prolaznih oblaka pre podne koji se premeštaju od severa ka jugoistoku. Vetar slab promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 9°C do 12°C, a maksimalna od 26°C do 28°C. Uveče suvo.

Novi Sad: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka pre podne. Vetar slab, promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 27°C. Uveče vedro.

Subotica: U petak pretežno sunčano sa malo oblaka pre podne. Vetar slab, promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna do 27°C. Uveče vedro.

Vreme narednih dana:

U subotu pretežno sunčano i vrlo toplo vreme za ovo doba godine. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 15°C, a maksimalna od 26°C do 30°C. Uveče suvo. U nedelju na severu Srbije naoblačenje sa kišom i padom temperature, a na jugu toplo. U ponedeljak znatno hladnije u svim krajevima uz delimično razvedravanje i sunčane intervale. U utorak naoblačenje sa slabom kišom, osim po Vojvodini, gde će biti suvo. U sredu oblačno i hladno sa povremenom kišom u većini krajeva.

BONUS VIDEO:

Kurir TV SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU

(MONDO)