Srbija: U subotu ujutru promenljiva oblačnost sa mogućom kratkotrajnom kišom po Vojvodini i ponegde u centralnim predelima. Tokom dana duži sunčani periodi uz lokalni razvoj oblaka koji može uzrokovati ređu pojavu kratkotrajne kiše, pre svega u centralnim predelima Srbije. Vetar slab južni i jugozapadni ili promenljiv. Pritisak ispod normale sa tendencijom porasta. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 19°C na severu Vojvodine do 26°C na jugu Srbije. Uveče suvo.

Beograd: U subotu mala do umerena oblačnost sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab južni ili promenljiv. Pritisak ispod normale i u porastu. Minimalna jutarnja temperatura 12°C, a maksimalna do 22°C. Uveče suvo.

Niš: U subotu umerena oblačnost sa sunčanim periodima. Vetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura 13°C, a maksimalna do 24°C. Uveče suvo.

Užički region: U subotu umerena oblačnost sa sunčanim intervalima i manjom šansom za kratkotrajnu kišu sredinom dana. Vetar slab južnih pravaca ili promenljiv. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 9°C do 11°C, a maksimalna od 21°C do 23°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i oko 16°C na 1000 mnv.

Vojvodina: U subotu ujutru i pre podne promenljiva oblačnost sa mogućom kratkotrajnom kišom ponegde. Tokom dana sunčani periodi uz lokalni razvoj oblaka. Vetar slab južni i jugozapadni ili promenljiv. Pritisak ispod normale sa tendencijom porasta. Minimalna temperatura od 9°C do 11°C, a maksimalna od 19°C na severu do 22°C na jugu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 12°C do 14°C.

Novi Sad: U subotu ujutru je moguća kratkotrajna kiša, a tokom dana umerena oblačnost sa dužim sunčanim periodima. Vetar slab južni ili promenljiv. Minimalna jutarnja temperatura 10°C, a maksimalna do 21°C. Uveče suvo.

Subotica: U subotu ujutru i pre podne je moguća kratkotrajna kiša, a zatim suvo sa sunčanim intervalima sredinom dana i popodne. Vetar slab južni, jugozapadni ili promenljiv. Minimalna jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo.

Vreme narednih dana:

U nedelju nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije u odnosu na subotu. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 22°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije. Uveče suvo. U ponedeljak nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i još toplije nego u nedelju. U utorak i dalje znatno toplije od proseka, ali uz naoblačenje tokom dana i kišu popodne i uveče. U sredu svežije uz malo kiše ujutru u centralnim i južnim predelima.

BONUS VIDEO:

SLOBODAN SOVILJ: Vremenska prognoza za JESEN I ZIMU Kurir TV

(MONDO)