• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUTRO JESENJE, DAN PROLEĆNI! SVEŽIJE, ALI UZ SUNCE: U ovom delu Srbije biće najtoplije

Autor Ivana Vlajković

U sredu svežije i suvo uz duže sunčane periode.

 Vremenska prognoza 1 novembar 2023 Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Srbija: Svežije i suvo uz duže sunčane periode. Samo će u toku jutra na jugu Srbije biti poneka kap kiše. Krajem dana dolazi do umerenog naoblačenja sa jugozapada. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne u skretanju na istočni i jugoistočni. U Timočkoj Krajini pre podne umeren severozapadni vetar. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 11°C, a maksimalna od 16°C do 19°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 10°C do 14°C.

Beograd: Svežije uz duže sunčane periode. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna oko 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 14°C.

Niš: Svežije. Ujutru promenljivo oblačno, a sredinom dana i popodne uz duže sunčane periode. Vetar slab severozapadni, popodne istočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 11°C, a maksimalna do 17°C. Uveče suvo.

Užički region: Svežije uz duže sunčane periode. Krajem dana dolazi do umerenog naoblačenja sa jugozapada. Vetar slab, ujutru zapadni, a popodne istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 17°C do 18°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčani intervali i do 14°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Svežije uz duže sunčane periode. Krajem dana dolazi do umerenog naoblačenja sa jugozapada. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 16°C do 19°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 10°C do 14°C.

Novi Sad: Svežije uz duže sunčane periode. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 18°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 12°C.

Subotica: Svežije uz duže sunčane periode. Vetar slab, ujutru severozapadni, a popodne istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna oko 16°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 11°C.

Vreme narednih dana: U četvrtak ujutru i pre podne može biti malo kiše na jugu i istoku Srbije. Na severu suvo sa dužim sunčanim periodima, a od sredine dana i u ostalim krajevima sunčani periodi. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 16°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 11°C do 14°C.

U petak vetrovito uz jak i povremeno olujni južni i jugoistočni vetar i postepeno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima koje dolazi sa zapada. Prema današnjoj prognozi, u subotu na severu i zapadu suvo sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima oblačno i hladnije sa kišom. U nedelju novo naoblačenje sa kišom zahvata najpre Vojvodinu i zapad Srbije.

Ovaj oktobar je najtopliji u poslednjih više od 100 godina u većini mesta Srbije. U Beogradu je izjednačio rekord iz 1907. godine. Tada je srednja mesečna temperatura bila 17.7°C, kao i sada.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:43
Misteriozno jezero Lugu
Izvor: Kineski radio Internacional
Izvor: Kineski radio Internacional

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image