• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DANAS NIGDE BEZ KIŠOBRANA! U jednom delu Srbije ledene kiše, u drugom jak VETAR - uskoro nas očekuje toplotni preokret!

Autor Miloš Škrbić

Vremenska prognoza u Srbiji za 28. novembar 2023. godine.

 Vremenska prognoza 28 novembar 2023 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Danas će biti oblačno s kišom, a na planinama sa snegom. Oblaci će prvo stizati s jugozapada, donoseći rano ujutru mogućnost ledenih kiša i snega na jugu Srbije. Tokom popodneva, drugi oblaci s kišom dolaze iz pravca severozapada uz pad temperature krajem dana. Padavine će prestati uveče na severu i zapadu Srbije. U Timočkoj Krajini očekuje se susnežica i sneg u većem delu dana. Vetar će biti umeren južni i jugoistočni pre podne, a pojačan na jugu Banata. Popodne, na severu Srbije, vetar će se promeniti na severozapadni. Pritisak će biti ispod normale. Jutarnje temperature kretaće se od -6°C na jugu do 6°C u Beogradu i Vršcu, dok će maksimalne temperature ići od 3°C u Negotinu do 9°C u centralnim predelima. Uveče će biti suvo na zapadu i severu, dok će na jugu i istoku padati kiša. Temperature u 22h će se kretati od 2°C do 6°C.

Beograd

U Beogradu će biti oblačno s kišom. Vetar će biti umeren do pojačan jugoistočni, a kasnije popodne će postati slab severozapadni. Pritisak će biti ispod normale. Jutarnja temperatura će iznositi oko 6°C, dok će maksimalna biti 8°C. Uveče se očekuje suvo vreme, a temperatura u 22h će iznositi oko 6°C.

Niš

U Nišu će biti oblačno s ledenom kišom i snegom ujutru, a tokom dana s kišom. Vetar će biti slab do umeren istočni. Pritisak će biti ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura će biti -2°C, a maksimalna do 7°C. Uveče se očekuje kiša, a temperatura u 22h će iznositi oko 5°C.

Užički region

Biće oblačno s ledenom kišom i snegom ujutru, a tokom dana s kišom. Vetar će biti slab do umeren istočni i južni. Pritisak će biti ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura će se kretati od -3°C do 0°C, dok će maksimalna biti od 7°C do 9°C. Uveče se očekuje kiša, a na planinama sneg. Na Zlatiboru i Tari, oblačno s kišom i najviše do 6°C na 1000 mnv, pa će se postojeći snežni pokrivač brzo topiti.

Vojvodina

Na severu Srbije će biti oblačno s kišom. Padavine će prestati uveče na severu i zapadu Vojvodine. Vetar će biti umeren do pojačan južni i jugoistočni, dok će na jugu Banata biti vrlo jak. Popodne će vetar skrenuti na slab do umeren severozapadni. Pritisak će biti ispod normale. Minimalne jutarnje temperature će se kretati od 2°C do 6°C, dok će maksimalne biti od 5°C do 8°C. Uveče će prestati padavine, a temperatura u 22h će biti od 2°C do 4°C.

Novi Sad

U Novom Sadu će biti oblačno s kišom. Vetar će biti umeren do pojačan jugoistočni, a kasnije popodne slab severozapadni. Pritisak će biti ispod normale. Jutarnja temperatura će iznositi oko 5°C, maksimalna 7°C, a minimalna na kraju dana 3°C. Uveče se očekuje suvo vreme, a temperatura u 22h će biti oko 3°C.

Subotica

U Subotici će biti oblačno s kišom. Vetar će biti umeren jugoistočni, a popodne severozapadni. Pritisak će biti ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura će biti oko 3°C, a maksimalna 5°C. Uveče će biti suvo, a temperatura u 22h će iznositi oko 3°C.

Vreme narednih dana

U sredu će biti hladnije sa susnežicom i snegom u zapadnim, centralnim i južnim predelima, dok će na severu biti pretežno suvo s malo sunčanih intervala. Vetar će biti umeren severni i severozapadni. Pritisak će biti ispod normale, ali u porastu. Minimalne jutarnje temperature će se kretati od -1°C do 2°C, dok će maksimalne biti od 2°C do 6°C. Uveče će biti suvo i hladno, a temperatura u 22h će biti od -2°C do 2°C. U četvrtak ujutru će biti mraz, a tokom dana će biti suvo i toplije nego u sredu. Počeće da duva južni i jugoistočni vetar. U petak će biti vrlo toplo za ovo doba godine uz umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar, s postepenim naoblačenjem koje će usloviti kišu krajem dana na severu i jugozapadu. U subotu će biti oblačno s kišom uz zahlađenje krajem dana. U nedelju će biti hladnije i suvo na severu, a u ostalim predelima sa susnežicom i snegom.

BONUS VIDEO

Pogledajte

02:20
HAOS! SNEG NA SJENICI SE I DALJE NE ČISTI ZBOG POLITIČKE SITUACIJE Novinar Kurira sa lica mesta: Radnici ne znaju koga da slušaju
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(Mondo/M. Š.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image