• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA 23. FEBRUAR: Znatno toplije od proseka, moguća kiša u ovim delovima Srbije

Autor Nevena Davidović

Vremenska prognoza za petak 23. februar 2024. godine.

 Vremenska prognoza 23 februar 2024 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema vremenskoj prognozi, u Srbiji će u petak 23. februara 2024. godine biti znatno toplije od proseka uz umeren do pojačan južni vetar. Biće dosta oblaka uz malo sunčanih intervala. Nešto više sunčanih perioda je moguće na istoku Srbije. Postoji mogućnost kratkotrajne slabe kiše na zapadu i severu Srbije tokom dana, ali će veći deo dana biti suvo. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju, a na jugu Srbije oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 10°C, a maksimalna od 16°C do 20°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 6°C do 14°C.

U Beogradu znatno toplije od proseka uz pojačan južni vetar. Biće dosta oblaka uz malo sunčanih intervala. Postoji mogućnost kratkotrajne slabe kiše tokom dana, ali će veći deo dana biti suvo. Pritisak isopd normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo i 14°C u 22h.

U Nišu znatno toplije od proseka uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar umeren južni. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 19°C. Uveče suvo.

U užičkom regionu znatno toplije od proseka uz umeren južni vetar, a na planinama pojačan. Biće pretežno oblačno sa malo sunčanih intervala. Postoji mogućnost kratkotrajne kiše. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C do 5°C, a maksimalna od 17°C do 18°C. Uveče suvo i relativno toplo. Na Zlatiboru i Tari oblačno i toplo za ovo doba godine, do 11°C na 1000 mnv.

U Vojvodini znatno toplije od proseka uz umeren do pojačan južni vetar. Biće dosta oblaka uz malo sunčanih intervala, uglavnom po Banatu. Postoji mogućnost kratkotrajne slabe kiše na zapadu i severu Srbije tokom dana, ali će veći deo dana biti suvo. Pritisak malo ispod normale i u daljem opadanju. Minimalna jutarnja temperatura od 5°C do 9°C, a maksimalna od 16°C do 18°C. Uveče suvo i relativno toplo. Temperatura u 22h od 9°C do 13°C.

U Novom Sadu znatno toplije od proseka uz pojačan južni vetar. Biće pretežno oblačno i postoji mogućnost kratkotrajne slabe kiše, ali će veći deo dana biti suvo. Pritisak isopd normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna 18°C. Uveče suvo i 12°C u 22h.

U Subotici znatno toplije od proseka uz pojačan južni vetar. Biće pretežno oblačno i postoji mogućnost kratkotrajne slabe kiše, ali će veći deo dana biti suvo. Pritisak isopd normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna 16°C. Uveče suvo i 10°C u 22h. Vreme narednih dana: U subotu toplo za ovo doba godine, ali preovlađujuće oblačno uz povremenu kišu. Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 14°C, a maksimalna od 15°C do 19°C. Uveče povremena kiša. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U nedelju i ponedeljak vrlo toplo za ovo doba godine uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima i mogućom kratkotrajnom kišom. Duvaće umeren do pojačan južni i jugoistočni vetar. U utorak malo niža temperatura, ali i dalje iznad proseka i oblačno sa kišom povremeno.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:43
"OVO JE BIO KRATAK PREDAH, VRAĆA NAM SE SNEG I ZIMA" Meteorolog za Kurir objasnio šta je uzrokovalo proleće u februaru
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

(MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image