• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VREMENSKA PROGNOZA ZA 1. MART: Prolećne temperature u Srbiji, moguća kiša u ovim delovima zemlje

Autor Nevena Davidović

Vremenska prognoza za petak 1. mart 2024. godine.

 Vremenska prognoza petak 1 mart 2024 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Prema vremenskoj prognozi za petak 1. mart 2024. godine u Srbiji biće promenljivo oblačno sa povremenom kišom u južnim i istočnim predelima, dok je na severu Srbije kratkotrajna kiša moguća ujutru, a zatim bi ostali deo dana bilo suvo. Duvaće umeren južni i jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, u južnom Banatu vrlo jak. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 14°C do 19°C. Uveče kiša na jugu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U Beogradu ujutru kratkotrajna kiša, a zatim tokom dana suvo i promenljivo oblačno uz pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 12°C, a maksimalna 18°C. Uveče suvo i oko 12°C u 22h.

U Nišu pretežno oblačno i kiša povremeno. Vetar slab do umeren istočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 17°C. Uveče je moguća kiša.

U užičkom regionu danas promenljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom. Vetar slab istočni, na planinama umerne južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 8°C, a maksimalna od 16°C do 18°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari promnljivo oblačno sa mogućom kratkotrajnom kišom i oko 11°C na 1000 mnv.

U Vojvodini promenljivo oblačno sa povremenom kišom ujutru, a tokom dana suvo uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, u južnom Banatu vrlo jak. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 17°C do 19°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 8°C do 12°C.

U Novom Sadu ujutru kratkotrajna kiša, a zatim tokom dana suvo i promenljivo oblačno uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 10°C, a maksimalna 18°C. Uveče suvo i oko 11°C u 22h.

U Subotici ujutru kratkotrajna kiša, a zatim tokom dana suvo i promenljivo oblačno uz umeren do pojačan jugoistočni vetar. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 17°C. Uveče suvo i oko 10°C u 22h.

Vreme narednih dana

U subotu ujutru kiša na jugoistoku i istoku Srbije. U toku dana promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima uz razvoj oblaka na jugozapadu i zapadu gde je moguća kratkotrajna kiša. Vetar slab do umeren južni i istočni, u južnom Banatu povremeno pojačan jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, a maksimalna od 12°C u Negotinu do 18°C ponegde u zapadnim i centralnim predelima. Uveče ponegde kiša na zapadu i jugozapadu. Temperatura u 22h od 7°C do 12°C. U nedelju znatno toplije vreme od proseka uz duže sunčane periode. U ponedeljak, utorak i sredu postepeno svežije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:45
KRAJ TOPLOG TALASA OČEKUJE SE OVOG DATUMA, A TEMPERATURE ĆE MOŽDA OBORITI REKORD! Meteorolog saopštio kada se može očekivati sneg
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(MONDO/N.D.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image