U većem delu Srbije vreme će biti prijatno majsko, bez kiše i jakog vetra. Danas pretežno sunčano. Samo ponegde u brdsko-planinskim predelima može biti kratkotrajne kiše ili pljuska. Sa Mediterana će stizati topliji vazduh.

Jutarnja temperautra od osam do 15 stepeni, a najviša dnevna od 25 do 28. U Beogradu prvog radnog dana nove sedmice vedro nebo i najviša dnevna 28 stepeni, dva stepena više nego danas. Kišobrani će nam ponovo biti potrebni u sredu i četvrtak, ali tada bez zahlađenja.

Prognoza vremena za naredne dane 

Promenljivo oblačno i toplo, u većini krajeva suvo sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak moguć je tek ponegde u brdsko-planinskim predelima.

28.05.2024. Utorak

Pretežno sunčano, samo u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, uglavnom severni i severozapadni. Najniža temperatura od 9 do 15, a najviša od 24 do 28 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 80%.

29.05.2024. Sreda

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 24 do 26 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

30.05.2024. Četvrtak

Promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab do umeren, severozapadni, posle podne u skretanju na slab južni i jugozapadni. Najniža temperatura od 11 do 15, a najviša od 24 do 26 stepeni. Upozorenja: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 90%.

BONUS VIDEO: Nevreme u Loznici

Nevreme u Loznici Kurir

(Mondo/RTS/M. Š.)