Najnovije

DA LI JE KONAČNO KRAJ ZIME? Meteorolog za MONDO otkrio kakvo nas proleće čeka!

Autor Tamara Jovanović

"Poslednjih dana marta temperatura će biti oko i više od 20 stepeni, nakon čega će uslediti manji pad temperature, ali je svakao zima iza nas”, istakao je Đurić.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nakon nekoliko snežnih i kišovitih dana, mnogi su se obradovali da je proleće konačno stiglo u Srbiju. 

Meteorolog Đorđe Đurić otkrio je za MONDO kakav je period pred nama i kada možemo da očekujemo prave prolećne temperature.

“Ako gledamo kalendarski, proleće nam je stiglo za vikend. Što se tiče temperature poslednjih dana marta, ona će biti u znatno topliji u odnosu na period iza nas, ali će jutra i dalje biti nešto hladnija.

Međutim, pred nama je svakako period sa više sunčanih intervala, ako izuzmemo prolazno naoblačenje u noći između subote i nedelje i nedelju ujutru, kada su mogući kratkotrajni pljuskovi, pa i susnežica u pojedinim delovima zemlje.

Poslednjih dana marta temperatura će biti oko i više od 20 stepeni, nakon čega će uslediti manji pad temperature, ali je svakao zima iza nas”, istakao je Đurić.

 Kako je naš sagovornik otkrio, pred nama je period u skladu sa kalendarom.

“U aprilu ćemo imati uobičajeno vreme za ovo doba godine. Vreme i dalje biti veoma promenljivo. Tokom celog meseca smenjivaće se suvi, sunčani periodi i oblačni periodi koji će donositi mestimičnu kišu.

Kako dublje budemo zagazili u proleće, od sredine aprila, idući ka maju, moguća je pojava pljuskova propraćenih grmljavinom, koji su posebno karakteristični za periode tokom proleća i leta. Sve do kraja aprila smenjivaće se sunčani dani, a povremeno će premeštanje ciklona preko naše našeg pogručja donositi prolazne padavine.

“Baba Marta je ove godine pokazala lice u punom sjaju, ali je dobra vest da nam se konačno smeši pravo prolećno vreme”, otkrio je Đurić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.