Najnovije

STIŽU PLJUSKOVI I PAD TEMPERATURE! Uskoro dolazi i novi vremenski OBRT

Autor Edin Delibašić

U utorak na severu Srbije svežije sa kišom, a na jugu toplije sa sunčanim intervalima i dužim suvim periodima sa manjom šansom za kratkotrajnu kišu.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Vetar slab istočnih pravaca. Pritisak oko normale, a na jugu Srbije malo ispod normale. Minimalna temperatura od 5°C na severu do 10°C na jugu, a maksimalna od 12°C na severu Vojvodine do 22°C na jugu Srbije.

Beograd:

U utorak pretežno oblačno sa kišom povremeno. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 14°C.

Niš:

U utorak relativno toplo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Moguća je kratkotrajna kiša, ali će veći deo dana biti suvo. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna do 21°C.

Užički region:

U noći ka utorku povremena kiša. U utorak promenljiva oblačnost sa malo sunčanih intervala i sa mogućom kratkotrajnom kišom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 7°C do 9°C, a maksimalna od 18°C do 20°C, na Zlatiboru i Tari do 14°C. 

Možda će vas zanimati

Vojvodina:

U noći ka utorku povremena kiša u većini predela. U utorak sveže i pretežno oblačno sa kišom. Samo na jugu Vojvodine može biti malo sunčanih intervala. Vetar slab istočnih pravaca. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 5°C do 7°C, a maksimalna od 12°C na severu Vojvodine do 15°C na jugu Banata. 

Novi Sad:

U noći ka utorku povremena kiša. U utorak oblačno sa kišom povremeno. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do 13°C.
Subotica: U noći ka utorku povremena kiša. U utorak oblačno sa kišom. Vetar slab istočni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna do12°C.

Vreme narednih dana:

U sredu promenljivo oblačno vreme uz smenu oblačnih i kratkotrajnih sunčanih intervala sa povremenom kišom. U drugoj polovini sedmice znatno toplije vreme sa dužim sunčanim periodima.

U četvrtak je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova popodne, dok će u petak i subotu preovlađivati sunčano vreme. Maksimalna temperatura može dostići 30°C u subotu prvi put ove godine.

(MONDO)