SMRZAVANJE U SRBIJI, TEMPERATURA I DO MINUS 6! Danas još hladnije, a pogledajte šta nas očekuje do kraja nedelje

Minimalna temperatura u Srbiji kretaće se danas od -6°C, a maksimalna dnevna do 7°C.

U Srbiji ujutru slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno, pre podne suvo, a popodne sa povremenom susnežicom i snegom. Veća šansa za sneg je u zapadnim, centralnim i južnim predelima, dok bi na severu preovlađivalo suvo vreme. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -6°C do -2°C, a maksimalna dnevna od 3°C u Užicu i na jugu Srbije do 7°C na severu Vojvodine. Uveče susnežica i sneg u zapadnim i južnim predelima. Temperatura u 22h od -1°C do 2°C.

U Beogradu danas veći deo dana suvo uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Moguća je pojava kratkotrajne susnežice popodne. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, maksimalna dnevna oko 5°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 2°C.

U Nišu danas promenljivo oblačno i hladno sa susnežicom i snegom povremeno. Vetar slab do umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna do 5°C.

U Užičkom regionu danas mraz. Tokom prepodneva suvo, a popodne oblačno sa susnežicom i snegom povremeno. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -5°C do -2°C, a maksimalna dnevna od 3°C do 4°C. Na Zlatiboru i Tari popodne oblačno sa snegom i najviše do -2°C na 1000 mnv.

U Vojvodini danas ujutru mraz, a tokom dana promenljiva oblačnost i suvo sa malo sunčanih intervala. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -5°C do -2°C, a maksimalna dnevna od 5°C na jugu Banata do 7°C na severu Vojvodine. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 0°C do 2°C.

U Novom Sadu danas ujutru slab mraz, a tokom dana suvo uz promenljivu oblačnost sa malo sunčanih intervala. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -3°C, a maksimalna dnevna do 7°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h -1°C.

U Subotici danas ujutru slab mraz, a tokom dana suvo uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -2°C, a maksimalna dnevna do 7°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h 0°C.

Vreme narednih dana

U četvrtak na severu Srbije suvo sa sunčanim periodima, a u ostalim krajevima tokom dana pretežno oblačno sa povremenom susnežicom i snegom. Veća šansa za padavine je u zapadnim, centralnim i južnim predelima. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna dnevna od 3°C na jugu do 8°C na severu Vojvodine. U petak i za vikend vrlo hladno za ovo doba godine. Na severu Srbije pretežno sunčano uz lokalno jače mrazeve ujutru. U centralnim i južnim predelima biće promenljive oblačnosti uz moguće malo kratkotrajnog snega. Srednja dnevna temperatura do nedelje znatno ispod proseka, a zatim u postepenom porastu iduće sedmice.

(MONDO)