Najnovije

SMENA SUNCA, KIŠE I OBLAKA: Srbiju ni danas neće zaobići nevreme - evo gde će biti pljuskova!

Autor Nikola Todorović

Minimalna temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 22°C do 29°C.

Izvor: Stefan Stojanović/MONDO

Prema vremenskoj prognozi za nedelju u Srbiji se na severu Srbije toplije, suvo i pretežno sunčano, a u centralnim i južnim predelima svežije sa povremenom kišom i pljuskovima. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 17°C, a maksimalna od 22°C do 29°C. Uveče pojava kiše i pljuskova na jugu, istoku jugoistoku Srbije. Temperatura u 22h od 18°C do 23°C.

U Beogradu u nedelju pretežno sunčano uz razvoj promenljive oblačnosti tokom dana. Biće malo toplije tokom dana u odnosu na subotu. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 17°C, maksimalna 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 22°C.

U Nišu u nedelju sveže i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna 23°C.

U Užičkom regionu u nedelju relativno sveže i promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i mogućom povremenom kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 16°C, a maksimalna od 23°C do 25°C. Na Zlatiboru i Tari slaba prolazna kiša ili lokalni pljuskovi. Temperatura oko 18°C na 1000 mnv.

U Vojvodini u nedelju pretežno sunčano, suvo i malo toplije tokom dana u odnosu na subotu. Na jugu Banata razvoj oblačnosti popodne. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od 15°C do 17°C, a maksimalna od 27°C do 29°C. Uveče suvo vreme. Temperatura u 22h od 19°C do 22°C.

U Novom Sadu u nedelju pretežno sunčano i malo toplije tokom dana u odnosu na subotu. Tokom dana razvoj slabe prolazne oblačnosti. Vetar slab severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 21°C.

U Subotici u nedelju sunčano i malo toplije tokom dana u odnosu na subotu. Vetar umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna do 28°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 21°C.

Vreme narednih dana

U ponedeljak pretežno sunčano i toplo u severnim i zapadnim, a u centralnim, južnim i istočnim predelima sa razvojem slabe do umerene oblačnosti tokom dana i pojavom kiše povremeno. Vetar slab severozapadni i severni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 18°C, a maksimalna od 26°C do 30°C. Uveče pojava kiše na jugu i istoku Srbije. Od utorka do petka nas očekuje sunčano i toplo vreme u svim krajevima sa temperaturama oko ili malo ispod 30°C.

(MONDO)