Najnovije

NAKON "LUCIFERA" STIŽE PROMENA U SRBIJI: Pogledajte kakvo nas vreme danas očekuje, a evo kada će opet biti pakleno

Autor Nikola Todorović

Minimalna temperatura u Srbiji u četvrtak biće 15°C, dok će maksimalna biti 35°C.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Srbiji u četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Samo će na jugozapadu i jugu Srbije doći do jačeg razvoja oblaka uz moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom u toku popodneva. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 32°C do 35°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 22°C do 27°C.

U Beogradu u četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 34°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 27°C.

U Nišu u četvrtak sunčani periodi sa malo oblaka i vrlo toplo oblaka. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 34°C.

U Užičkom regionu u četvrtak duži sunčani peridi i vrlo toplo sa malo oblaka. Popodne će doći do razvoja oblaka uz moguću ređu pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 18°C, a maksimalna od 33°C do 34°C. Na Zlatiboru i Tari mogući pljuskovi i do 28°C na 1000 mnv.

U Vojvodini u četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Vetar slab severni i severoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 18°C, a maksimalna od 33°C do 35°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 23°C do 26°C.

U Novom Sadu u četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 34°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 26°C.

U Subotici u četvrtak pretežno sunčano i vrlo toplo sa malo oblaka. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 17°C, a maksimalna do 33°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 24°C.

Vreme narednih dana

U petak pretežno sunčano i vrućina u svim krajevima. Popodne se očekuje slab lokalni razvoj oblaka. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan, a u ostalim krajevima slab istočnih ili južnih pravaca. Pritisak oko normale i u blagom padu. Minimalna temperatura od 15°C do 23°C, a maksimalna od 34°C do 38°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 24°C do 29°C. U subotu osveženje sa lokalnim pljuskovima na severu i zapadu Srbije, a na jugu vrlo toplo sa pljuskovima krajem dana. U nedelju i na jugu Srbije niža i prijatnija temperatura uz pojavu kratkotrajnih pljuskova, a na severu suvo. U ponedeljak sveže i prijatno jutro, a tokom dana sunčano i bez vrućine. Od utorka ponovo sve toplije i vruće sredinom i u drugoj polovini iduće sedmice.

(MONDO)