Najnovije

PRED NAMA JE PAKLENI DAN NA +40! Uveče stiže potpuni obrt širom Srbije, vidite i kakvo nas vreme očekuje za vikend!

Autor Nikola Todorović

Minimalna temperatura je 15°C, a maksimalna 40°C.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

U Srbiji je noć između četvrtka i petka bila topla. U petak se očekuje jaka vrućina. Pre podne sunčano, a popodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima zahvata najpre sever i zapad Srbije. Ovo naoblačenje se širi na ostale krajeve do kraja dana. Moguće su i lokalne nepogode. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C u Dimitrovgradu do 25°C u Beogradu, a maksimalna od 37°C do 40°C. Uveče osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima u većini krajeva. Temperatura u 22h od 20°C na severu Vojvodine do 29°C na jugu Srbije.

U Beogradu je noć između četvrtka i petka bila veoma topla. U petak jaka vrućina i sunčano u većem delu dana, ali kasnije popodne i uveče stiže naoblačenje i osveženje sa kišom i pljuskovima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 25°C, a maksimalna do 39°C. Uveče kiša i pljuskovi uz osveženje. Temperatura u 22h 24°C.

U Nišu u petak sunčano i jaka vrućina. Krajem dana naoblačenje sa pljuskovima. Vetar slab južni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 40°C.

U Užičkom regionu u petak vrućina i sunčano u prvom delu dana, a kasnije popodne dolazi naoblačenje i osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab južni i istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 38°C do 40°C. Na Zlatiboru i Tari vrlo toplo i sunčano pre podne i do 34°C sredinom dana na 1000 mnv, a popodne naoblačenje i osveženje sa pljuskovima.

U Vojvodini je noć između četvrtka i petka biće topla. U petak vrućina i sunčano u prvom delu dana, a popodne sa zapada stiže naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 20°C do 23°C, a maksimalna od 37°C do 39°C. Uveče svežije sa kišom i pljuskovima. Temperatura u 22h od 20°C do 24°C.

U Novom Sadu u petak vrućina i sunčano, ali popodne dolazi naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 22°C, a maksimalna do 39°C. Uveče kiša i pljuskovi uz osveženje. Temperatura u 22h 22°C.

U Subotici u petak vrućina i sunčano pre podne, a popodne naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Vetar umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 22°C, a maksimalna do 38°C. Uveče kiša i pljuskovi uz osveženje. Temperatura u 22h 20°C.

Vreme narednih dana

U subotu svežije i prijatnije vreme sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab severozapadni ili promenljiv, u zoni pljuskova pojačan. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 17°C do 22°C, a maksimalna od 28°C na severu Vojvodine do 35°C na krajnjem jugu Srbije. Uveče ponegde kiša i pljuskovi. Temperatura u 22h od 17°C do 23°C. U nedelju i prva tri dana iduće sedmice svežije i promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Maksimalna temperatura od 23°C do 27°C.

(MONDO)