JUTRO SVEŽE, A ONDA OPET TOPLO U SRBIJI! Temperature iznad proseka, a evo šta nas čeka sledeće nedelje!

Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 22°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije.

MONDO/Stefan Stojanović

Nakon nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije u odnosu na subotu. Temperature su i dalje znatno iznad proseka. Vetar slab južnih pravaca, na severu Vojvodine umeren jugozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 12°C, a maksimalna od 22°C na severu Vojvodine do 25°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 12°C do 18°C.

U Beogradu pretežno sunčano i toplije u odnosu na subotu i znatno toplije od proseka. Vetar slab južni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura 12°C, a maksimalna do 24°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 18°C. Niš: U nedelju nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije od proseka. Vetar slab južnih pravaca. Minimalna jutarnja temperatura 9°C, a maksimalna do 24°C. Uveče suvo.

U Užičkom regionu nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije u odnosu na subotu. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 6°C do 9°C, a maksimalna od 22°C do 24°C. Uveče suvo. Na Zlatiboru i Tari sunčano i oko 19°C na 1000 mnv.

U Novom Sadu nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije od proseka. Vetar slab južni i jugozapadni. Minimalna jutarnja temperatura 10°C, a maksimalna do 24°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 16°C. Subotica: U nedelju nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i toplije od proseka. Vetar slabdo umeren južni i jugozapadni. Minimalna  jutarnja temperatura 10°C, a maksimalna do 22°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h oko 14°C.

Vreme narednih dana

U ponedeljak nakon svežeg jutra, tokom dana sunčano i još toplije nego u nedelju i znatno toplije od proseka za kraj oktobra meseca. Vetar slab do umeren južnih pravaca. Pritisak malo iznad normale i u opadanju popodne. Minimalna temperatura od 4°C do 14°C, a maksimalna od 24°C na severu Vojvodine do 28°C na zapadu i jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 12°C do 19°C. U utorak i dalje znatno toplije od proseka, ali uz naoblačenje tokom dana i kišu popodne i uveče. U sredu svežije uz malo kiše ujutru u centralnim i južnim predelima. Ovaj oktobar je najtopliji u poslednjih više od 100 godina i izjednačiće rekord iz 1907. godine. Tada je u Beogradu srednja mesečna temperatura bila 17.7°C, kao što je i ovog oktobra.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MLAĐI OD 15 GODINA NAJUGROŽENIJI ZBOG NAGLE PROMENE VREMENA! Dr Perišć otkriva zašto glavobilja i anksioznost pogađaju baš njih  Kurir televiija

 (MONDO)