Uprkos toplom i sunčanom vremenu na koje smo navikli prošle nedelje, u najnovijoj prognozi, meteorolog Marko Čubrilo najavio je da bi nedelju pred nama trebali da iskoristimo i budemo napolju uživajući u sunčanom vremenu, jer nas već krajem iste očekuje temperaturni preokret. 

U postu koji je meteorolog objavio na Fejsbuku, nad većim delom Srbije, osim dela Vojvodine, biće mogući pljuskovi sa grmljavinom, koji ponegde, navodi, mogu biti jako snažni i sa pojavom grada. Temperatura koja se očekuje je maksimum 21 stepen. Tokom utorka, srede i četvrtka meteorolog prognozira pretežno suvo, i netipično, majsko vreme, uz to kaže da će padavine biti moguće samo drugog dana nedelje, dok će sreda i četvrtak biti pretežno suvi. Temperatura će ići i do 27 stepena u ovom periodu nedelje.

Zahlađenje nakon 5. maja

Nakon suvog i mirnog perioda, u petak nas, prognozira Čubrilo, očekuje jača destabilizacija atmosfere uz pojavu grmljavinskih pljuskova i lokalnih nepogoda nad većim delom našeg regiona, te će, ukoliko su merenja precizna, tada doći do jačih zahlađenja. Veći preokret može doći, navodi Čubrilo, oko 5. maja kada će na kratko biti toplije, nakon čega će uslediti novo pogoršanje uz pljuskove i zahlađenje.

Ostatak maja, odnosno sredina tog meseca doneće sa sobom topliju vazdušnu masu, koja bi išla i do, ističe meteorolog, 30 stepena Celzijusa.

(MONDO)