• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČEKA NAS NAJDUŽE LETO - TROPSKE TEMPERATURE I U SEPTEMBRU! Objavljena dugoročna prognoza za Srbiju, iznenadićete se...

Autor Nikola Todorović

Objavljena je sezonska vremenska prognoza za septembar 2022. godine.

 Vremenska prognoza za septembar 2022 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Republički hidrometeorološki zavod objavio je da će temperature u septembru biti prosečne i slične onima poput prethodne 2021. kada su temperature dostizale čak 30 stepeni. Prema ovoj sezonskoj vremesnkoj prognozi u Srbiji će u septembru biti prosečno toplo i vlažno. Tokom prve polovine meseca, prema vremenskoj prognozi za septembar očekuje se nastavak kasnog leta, dok padavina, kao ni tokom leta, neće biti mnogo.

Srednja minimalna temperatura vazduha u septembru imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.2 stepena u odnosu na višegodišnji prosek.

Možda će vas zanimati

U Beogradu i široj okolini očekuje se da vrednost septembarske srednje minimalne temperature vazduha iznosi oko 13.6 stepeni. Srednja maksimalna temperatura vazduha u septembru biće malo iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.5 stepeni u odnosu na višegodišnji prosek.

Na području Beograda i široj okolini, prema vremenskoj prognozi za septembar očekuje se da srednja maksimalna temperatura vazduha tokom iznosi u proseku 23.7 stepeni, a maksimalna temperatura biće samo 29 stepeni. Osim toga, mesečna suma padavina tokom septembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima za oko pet milimetara nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image