Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na olujnu košavu danas u Vojvodini, Pomoravlju i Podunavlju. Duvaće jak i olujni jugoistočni vetar (košava) sa najjačim udarima na jugu Banata (oko 28 m/s, odnosno 100 km/h), kaže se u upozorenju RHMZ. Slabljenje košave očekuje se večeras i tokom noći ka suboti.

Danas će biti promenljivo oblačno i vetrovito vreme. Ujutro i pre podne na jugozapadu, jugu i istoku sa slabom kišom, a na severu sa sunčanim intervalima. Posle podne u Vojvodini očekuju se lokalni pljuskovi sa gmrljavinom, dok će u ostatku zemlje pljuskovi biti izolovana pojava.

Duvaće umeren vetar, u košavskom području jak i olujni, jugoistočni, na jugu Banata sa udarima orkanske jačine. Krajem dana i u toku noći vetar će biti u slabljenju. Na zapadu i jugozapadu vetar od sredine dana u skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura biće od 10 do 16 °C, a najviša od 17 °C na istoku zemlje do 26 °C na zapadu.

upozorenja
RHMZ 

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i vetrovito sa sunčanim intervalima, posle podne u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajni pljusak s grmljavinom. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će imati i udare olujne jačine, uveče i tokom noći u slabljenju.

Najniža temperatura biće oko 14 °C, a najviša dnevna oko 23 °C. Prema prognozi RHMZ, tokom idućih sedam dana očekuje nas promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima i lokalnom pojavom kiše i kratkotrajnim pljuskovima s grmljavinom. Za vikend i početkom naredne sedmice biće toplije, u većini mesta od 25 do 30 °C. Početkom naredne sedmice u košavskom području duvaće pojačan jugoistočni vetar.

BONUS VIDEO:

ZA VIKEND DO 28 STEPENI, PA NOVO ZAHLAĐENJE S PLJUSKOVIMA! Meteorolog Todorović upozorava: Ova pojava stvara ZDRAVSTVENE PROBLEME Kurir televizija

(MONDO/N.D.)