Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je objavio upozorenja zbog pljuskova sa grmljavinom a koje se odnosi na pojedine delove Srbije.

Kiša i plјuskovi sa grmlјavinom koji se danas očekuju na području Srbije lokalno će biti intenzivni u istočnoj polovini zemlјe, dok će u ostalim krajevima njihova čestina i intenzitet slabiti, navodi se u upozorenju RHMZ-a.

upozorenje RHMZ
RHMZ printscreen 

Hidrološko upozorenje

Na snazi je i hidrološko uporenje. Na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, kao i na Mlavi, Peku, Timoku, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru i Resavi do 24. maja vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem i prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Meteorološka najava

Prema najavi RHMZ-a, u toku jutra suvo vreme zadržaće se samo na jugu Srbije. U ostalim krajevima kiša i plјuskovi promenlјivog intenziteta.

Od subote delimična stabilizacija vremena

Za vikend i početkom sledeće sedmice delimična stabilizacija vremena - u većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, a samo će još na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije biti uslova za kratkotrajne plјuskove sa grmlјavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren do jak jugoistočni vetar.

BONUS VIDEO:

I NOĆAS GRMLJAVINE I PLJUSKOVI ISTOG INTEZNITETA, A OČEKUJE SE I GRAD! Meteorolog saopštio: Ovi krajevi Srbije na NAJJAČEM udaru! Kurir televiizija

(MONDO/N.D.)