U Srbiji je danas pretežno sunčano vreme uz promenljivu oblačnost, ali i toplije nego prethodnih dana. Prema prognozi Ivana Ristića za vikend se očekuje smena sunca i visokih oblaka, temperatura će ići i na više od 25 stepeni i polako će se vratiti letnje temperature s tim što će duvati košava u Vojvodini.

Ristić navodi da će košava biti malo slabija nego što je bila za Prvi maj, tako da ne bi trebala da puno smeta ljudima i duvaće samo dva dana.

Cela sledeća nedelja biće bez vetra, a temperatura će se kretati oko 25 stepeni, a onda će sredinom nedelje ponovo pasti kiša. "Prema meteorološkim modelima ovo je bila najkišovitija nedelja kako u prethodnim tako i u narednim nedeljama, tako da se ne očekuje ovolika količina padavina što će svakako uticati da se reke ponovo vrate u svoja korita i da se smanje šanse za poplave",  kaže meteorolog.

Inače, u Novom Pazaru još je na snazi vanredna situacija od poplava dok je u Vladičinom Hanu vanredna situacija nakon nevremena sinoć ukinuta.

Meteorolog navodi da zbog padavina najviše pažnje treba i dalje obraćati na jugozapadni deo Srbije i da Novi Pazar treba i dalje da bude u pripravnosti.

Od 1. juna idu baš letnje temerature i kretaće se oko 30 stepeni i biće sve manje kiše a više sunca. Prvih 10 dana juna biće mnogo prijatnije sa letnjim temperaturama.

"Pave letnje temperature treba očekivati krajem juna kada se očekuje prvi toplotni talas",  kaže Ristić.

BONUS VIDEO: Nasmejano Sunce

Nasmejano Sunce NASA / SDO / AIA

(Mondo/Pink/M. Š.)