Ovog prepodneva u celoj Srbiji bilo je uglavnom sunčano vreme. Na širem području Novog Pazara došlo je do lokalnog razvoja oblačnosti, uz pljuskove sa grmljavinom, a u delovima ovog grada oluja je bila intenzivna sa vrlo obilnim pljuskovima i jakom grmljavinom. U toku poslepodneva sunčano vreme nastaviće se u većem delu Srbije, uz razvoj oblačnosti.

Ipak, u jugozapadnim, južnim i istočnim predelima Srbije biće nestabilnije, a uz jači razvoj oblačnosti očekuje se pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatrura biće danas od 23 do 27°C, u Beogradu do 25°C.

I narednih dana nastaviće se toplo vreme, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz češću pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i vrlo obilnim pljuskovima. U sredu će biti malo svežije, potom temperatura u porastu, za vikend oko 30°C.

BONUS VIDEO:

"OVE ZIME OČEKUJTE MNOGO SNEGA!" Meteorolog otkrio kakva vremenska prognoza nas čeka od novembra: PADAVINA ĆE BITI NA PRETEK  Kurir televizija

(Mondo)