Jaka grmlјavinska nepogoda iz pravca BiH u narednom satu zahvatiće delove Podrinja i imati tendenciju dalјeg premeštanja preko unutrašnjosti Mačvanskog okrugaKiša i plјuskovi sa grmlјavinom počeće i u delovima Bačke i Srema, objavio je RHMZ u svom najnovijem hitnom upozorenju izdatom nešto pre 14 časova.

RHMZ je objavio i da se približava kraj nestabilnom periodu pa nas naredne sedmice očekuje osetno toplije vreme.

Upozorenje RHMZ
RHMZ / screenshot 

Do kraja dana promenlјivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom i plјuskovima sa grmlјavinom koji posle podne, uveče i noću lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih plјuskova. Sutra se padavine očekuju još ujutro i pre podne, uglavnom na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima će se razvedriti.

Za vikend pretežno sunčano sa maksimalnim temperaturama u subotu od 27 do 30 °S, a u nedelјu od 29 do 32 °S. U noći između subote i nedelјe samo je na severu Vojvodine moguć plјusak i grmlјavina. Prolazni plјuskovi i grmlјavine ponovo se očekuju u ponedelјak u krajevima južno od Save i Dunava, dok će od utorka u celoj Srbiji biti pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim maksimumima od 31 do 35 °S, a oko 20.06. i malo iznad 35 °S. U urbanim sredinama tropske noći.

BONUS VIDEO:

"NI KIŠOBRANI NEĆE POMOĆI, DO VIKENDA SE OČEKUJU OZBILJNIJE NEPOGODE" Meteorolog Todorović: Tek od OVOG datuma idu vrućine! Kurir televizija

(MONDO/N.D.)