Prognoza

OVAKVO VREME NAS OČEKUJE ZA PRAZNIKE: Da li nam sledi smrzavanje za Badnje veče i Božić

Autor Aleksandar Nastevski

Pogledajte vremensku prognozu za predstojeće dane praznika

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Sutra nas na Badnji dan očekuje oblačno s kišom, a na planinama sa snegom, dok se više padavina očekuje u drugom delu dana i u toku noći.

Ujutru i pre podne se očekuje više suvog vremena sa malo sunčanih intervala, a popodne i uveče češća pojava kiše. Najniža temperatura od -1 do 4, a najviša od 7 do 13 stepeni.

U četvrtak za vreme pravoslavnog Božića biće pretežno oblačno i hladnije uz slabljenje i prestanak padavina. Vetar će biti u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 4, a najviša od 5 do 9 stepeni.

Vreme će u petak i za vikend biti još malo hladnije uz moguću pojavu kiše, susnežice i snega i u nižim predelima. Dnevna temperatura neće padati ispod 0 stepeni, pa će se sneg uglavnom topiti u nižim predelima.

U Beogradu će sutra biti postepeno naoblačenje sa kišom popodne i uveče, a pre podne pretežno suvo. Vetar umeren južni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna do 11 stepeni.

Inače, ranije danas meteorolog Nedeljko Todorović rekao je da je pred nama blaga zima, ali sa većim izgledima za padavine nego prošla.

Todorović je naveo da za Božić u gradovima gotovo sigurno snega neće biti, ali da najverovatnije od petka sledi promena vremena i pad temperature.

"Sneg će za Božić padati u planinskim predelima, ali sa padom temperature sneg bi mogao da padne u brdskim predelima i po kotlinama, a od 10. ili 11. januara verovatno i u nižim predelima. Izvesnije je da snega bude južnije od Beograda i tad će nastupiti taj hladniji period kada će maksimalne temperature biti između 1 i 4 stepena, barem jedno 7-8 dana", rekao je Todorović ranije danas za Prvu.

On dodaje i da će naredna sedmica do 17. januara za naše prilike označiti "pravu zimu", doduše sa malom količinom padavina.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.