Upozorenja i najave

POZNATI SRPSKI METEOROLOG NAJAVIO SNEG: Evo kada se očekuju prve pahulje i značajno zahlađenje!

Autor Jelena Bojić Obradović

Uskoro će pasti sneg i oznaćiti definitivni kraj "Miholjskog leta".

Izvor: RTS/Printscreen/Rina

Meteorolog Nedljko Todorović najavio je da će u petak i suboru u pojedinim krajevima Srbije biti i snega. Temperature će značajno pasti i ovo obeležava definitivni kraj "Miholjskog leta".

Nedeljko Todorović je objasnio da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru Košavu, dok je ona, koja je ovih dana prisutna, topla, shodno prijatnom vremenu.

Dodao je da se noćas, ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, čime će sam vetar oslabiti, što se više ne može nazvati košavom.

Govorio je i o promeni vremena, tenajavio da se od sutra se očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i "Miholjskog leta".

Prema njegovim najavama, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.

"U petak će padati sneg, na nekim brdima, sve iznad 1700 m nadmorske visine", upozorio je  Nedeljko Todorović.

Srpski meteorolog je naveo i to da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se prekinuti period suše, koji traje još od juna meseca.

(MONDO/Pink)