Upozorenja i najave

RHMZ SE HITNO OGLASIO - STIŽE NEVREME! Pogodiće ove delove zemlje, evo gde se očekuju PLJUSKOVI I GRMLJAVINA!

Autor Aleksandar Blagić

Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje o nevremenu koje stiže u Srbiju!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u svom najnovijem upozorenju objavljenom u 18:15 sati navodi da su u večernjim časovima moguće vremenske nepogode. Ovo upozorenje takođe je na snazi do sutra. Period važenja je 10.20 sati 27. jula.

"Uveče u severnim, a tokom noći i sutra u zapadnim i jugozapadnim krajevima lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilni pljuskovi sa grmljavinom, pojava grada i jak, olujni vetar", navodi se na sajtu RHMZ-a.

Upozorenhe RHMZ-a
Izvor: RHMZ

 Tokom noći u Beogradu se, dodaju, očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a u pojedinim delovima grada, moguća je lokalna pojava grada i jakog vetra.  Prema hidrološkom upozorenju, koje je na snazi od 10.20 sati od juče, 25. jula situacija na rekama je nepovoljna.

"Na Dunavu, kao i na Savi kod Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji će se narednih dana kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Jadru, Kolubari sa pritokama, Mlavi, Lugomiru, Jablanici i Starom Begeju proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu)", stoji upozorenje na sajtu.

(MONDO)