MIHOLJSKO LETO ĆE TRAJATI JOŠ 15 DANA! Meteorolog Todorović otkrio kakvo vreme nas čeka u novembru - Zima sa VIŠE SNEGA!

Poznati meteorolog Nedeljko Todorović otkrio je kakvo vreme nas čeka početkom novembra.

MONDO/Uroš Arsić/K1 TelevizijaScreenshot

Meteorolog Nedeljko Todorović je otkrio kakvo vreme nas čeka do kraja oktobra i početkom novembra. Rekao je da će "miholjsko leto" trajati još barem 15 dana.

"Kako koje godine, ali ovakve vremenske prilike su tipične za oktobar. Od kraja septembra, pa čak i do početka novembra, vreme bude toplo i lepo, mada je ovakva situacija karakteristična za prvu polovinu oktobra meseca. Ovakvo vreme nastaviće se i nadalje sudeći prema strujanjima iznad evropskog kontinenta. Do 31. oktobra sigurno ćemo imati ovako lepo vreme. Od sutra će temperatura biti malo niža. Maksimalna temperatura je uglavnom tokom meseca bila od 20 do 24 stepena. U prvoj sedmici novembra nastupiće manji pad temperature te će maksimalne vrednosti biti od 15 do 19 stepeni, što je još uvek iznad proseka i biće vrlo malo oblaka. Imaćemo više sunca i suvo vreme. Više oblačnosti moguće je da bude sutra, tačnije u noći između utorka i srede. U košavskom području biće vetrovito", izjavio je on danas u emisiji "Kec na jedanaest".

Suštinskih promena vremena neće biti u narednih petanest dana. Prognoza na dugi rok je nezahvalna, kazao je Todorović, jer je praksa pokazala da se očekivanja ne ostvaruju.

"Mediji vole katastrofične i dramatične naslove. Ne mogu da kažem kakva će biti predstojeća zima, ali najverovatnije je da ćemo imati prosečnu zimu. U dva do tri navrata biće hladnoće sa snežnim danima u trajanju od sedam do deset dana. Između toga opet će biti toplo, i ne vidim suštinsku razliku u odnosu na prethodne zime, mada su prethodne tri do četiri bile sa nešto manje snega. Može biti nešto više snega ove zime, ali i to je u nivou proseka", kazao je meteorolog Nedeljko Todorović.

(MONDO)