Upozorenja i najave

STIGLA STRAŠNA OLUJA U SRBIJU! Ovaj deo je prvi na udaru, Superćelijski oblaci već prekrili neke gradove (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu izdao upozorenje o nevremenu koje će oko 15 časova pogoditi Vojvodinu.

Izvor: Instagram/Printsceen/192_rs

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je na svom sajtu izdao upozorenje o nevremenu koje će oko 15 časova pogoditi Vojvodinu. Da podsetimo, RHMZ je već izdao upozorenje na nevreme koje će večeras pogoditi više delova Srbije.

"Grmljavinsko nevreme sa područja Slavonije i Bosne i Hercegovine koje se premešta u zapadno-jugozapadnoj struji zahvatiće u narednih sat vremena Srem i Bačku, a zatim i područje srednjeg i severnog Banata premeštajući se preko Novog Sada i Kikinde dalje na severoistok. Očekuju se intenzivni pljuskovi sa jakom gmrljavinom, grad i jak i olujni vetar", stoji u upozorenju RHMZ.

Sudeći prema fotografijama građana na društvenim mrežama, superćelijski oblaci se uveliko formiraju. Nevreme se očekuje svakog časa.

Superćelijski oblak je primećen i kod Bačke Palanke. Kako javlja reporter MONDA iz Novog Sada, tamo već grmi a počeo je i grad da pada.

U okolini Žablja je oluja već stigla.

BONUS VIDEO:

(MONDO)