Upozorenja i najave

VRUĆINA NE POSUSTAJE! RHMZ IZDAO UPOZORENJE: Upaljen narandžasti meteo alarm - Prognozirane opasne vremenske pojave

Autor Ivana Vlajković

RHMZ objavio je upozorenje i najavu zbog visokih temperatura.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/RHMZ/Screenshot

Za područje Srbije zbog visokih temperatura Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je upozorenje, kao i najavu da će se one zadržati do ponedeljka. 

"Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature (do 28. avgusta). Do ponedeljka (28. avgusta) zadržaće se veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 33 do 39 °S", navodi se u upozorenju. U najavi koja je objavljena na sajtu RHMZ se navodi da u ponedeljak dolazi do promene vremena. 

Izvor: RHMZ

"U ponedeljak (28. avgusta) uveče i tokom noći na severu, zapadu i jugozapadu Srbije, a u utorak (29. avgusta) i u ostalim krajevima promena vremena uz naoblačenje i osveženje mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom", objavio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Na teritoriji cele Srbije upaljen je narandžasti meteo alarm. "Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe", objašnjeno je. 

Izvor: RHMZ

BONUS VIDEO: 

(MONDO)