Upozorenja i najave

RHMZ IZDAO HITNO UPOZORENJE - SPREMITE SE ZA POTOP! Upaljeni meteoralarmi, stižu pljuskovi i grmljavina, a evo i kada!

Autor Uroš Matejić

Prema njihovoj vremenskoj prognozi, kratkotrajne pljuskove i grmljavinu možemo očekivati danas posle podne i uveče.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na kratkotrajne pljuskove i grmljavinu danas posle podne i uveče. Prema njihovoj vremenskoj prognozi, lokalno će biti praćeni gradom i količinom padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme.

Izvor: RHMZ

U toku jutra će na području Srbije biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom. RHMZ je saopštio da će na teritoriji Beograda i šire okoline biti pretežno oblačno, a da je slaba kratkotrajna kiša moguća u pojedinim delovima grada.

Danas je Srbija, prema meteorološkoj najavi, obojena u narandžasto i žuto. Meteoalarmi su upaljeni za sve delove zemlje, a odnose se na grmljavinu i kišu. U Banatu, Beogradu i na Kosovu i Metohiji je prognozirana samo grmljavina, a žuta boja označava da vreme može biti potencijalno opasno. U ostalim mestima je uz grmljavinu, uupaljeno i upozorenje i na kišu.

U Srbiji će danas biti toplo. Prolazna oblačnost ujutru i pre podne može izazvati ređu pojavu kratkotrajne kiše. Sredinom dana duži sunčani periodi, a popodne sledi razvoj oblaka uz lokalne pljuskove sa grmljavinom. Oblačnost se premešta sa jugozapada i lokalno može usloviti jače pljuskove. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak oko normale i u opadanju.

BONUS VIDEO:

(MONDO)