• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznat žiri festivala Palić 2008.

Organizatori su saopštili imena članova žirija filmskog festivala Palić 2008.

Organizatori su saopštili imena članova žirija filmskog festivala Palić 2008.

Ove godine, odluke o dobitnicima Zlatnog i Palićkog tornja, kao i specijalne nagrade žirija, donosiće petočlani internacionalni žiri.

Izraelski režiser i scenarista Dror Šaul, dobitnik više izraelskih Oskara, snima filmove, reklame, i dobitnik je brojnih nagrada.

Martina Blajs je producentkinja festivala i filmova već 12 godine, i veliki ljubitelj filma. Za Berlinale radi Sajam koprodukcije, na kojem producenti mogu da pronađu partnere za svoje nove projekte.

Mlada rumunska glumica Maria Popistašu radila je za Narodno pozorište u Bukureštu, kao i nacionalni radio. Među njenim najznačajnijim ulogama su "Crash test dummies", "Sex traffic", "The second woman" i druge.

Sarajevski reditelj Srdan Vuletić dobitnik je Feliksa za dokumentarac "Palio sam noge", i filmski stvaralac godine 2005. Trenutno je član programa filmske režije Akademije dramskih umetnosti u Sarajevu.

Lena Bogdanović je domaći član žirija. Novosađanka, diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u rodnom gradu. Tumačila je uloge u više domaćih televizijskih i filmskih ostvarenja, kao i u italijanskim, a uz Džeremija Ajronsa igrala je u filmu "Matilda".

O najboljem filmu iz programa Paralele i sudari odlučivaće međunarodni žiri kritike u kome su Jozef Šnele, Jovan Ćirilov i Dejan Sinovčić.

Petnaesto izdanje Festivala evropskog filma Palić biće održano od 19. do 25. jula na više lokacija oko palićkog jezera i u Subotici.

Više informacija o festivalu možete pronaći na zvaničnoj internet prezentaciji - Palić 2008..

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE