Deceniju nakon filma "Mama Mia!" koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom sveta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo Kalokeri, uz potpuno novu i originalnu muziku zasnovanu na pesmama svetski popularne grupe ABBA.

Ekipa koja je radila i na nastavku nije se drastično promenila, pa uz glumce iz prvog dela, gledaćemo i Lili Džejms ("Pepeljuga", "Vozač") u ulozi mlade Done.

Ulogu Done i ovoga puta tumačiće jedna od najboljih glumica ikada, dobitnica Oskara, Meril Strip, zajedno sa Džuli Valters kao Rozi i Kristin Baranski u ulozi Tanje. Amanda Sejfrid i Dominik Kuper i u nastavku su Sofi i Skaj, dok se Pirs Brosnan, Stelan Skarsgard i oskarovac Kolin Firt vraćaju ulogama potencijalnih Sofinih očeva, Sema, Bila i Herija. Radnja filma nas vraća napred - nazad kroz vreme kako bismo videli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

"MAMMA MIA 2": Ubili su Donu?! (FOTO, VIDEO)

Ali, iako se Meril Strip u ulozi Done vidi u oba trejlera do sada objavljena, postoje snažni indikatori da je ona zapravo umrla, pa da zbog toga gledamo priču njene mladosti koju Rozi i Tanja pričaju mladoj Sofi.

Kraljica osamdesetih u filmu "Mamma Mia!"

U novom trejler to nije potvrđeno, ali ni negirano, pa su fanovi "poludeli", i na društvenim mrežama istakli svoju zabrinutost kao i to da neće gledati film ukoliko je Dona zaista mrtva.

Anketa

Da li ćete vi gledati film ako je Dona mrtva?

Međutim, pojavljuje se Šer, pa možda to bude dovoljan razlog da se ogorčeni fanovi odobrovolje?

"Mama Mia! Idemo ponovo" i ovoga puta produciraju Džudi Krajmer i Geri Gocman, dok je Krajmer takođe i jedan od tvoraca i producent svetski poznatog i uspešnog pozorišnog mjuzikla. Ol Parker (scenarista filma Best Exotic Marigold Hotel) scenarista je i reditelj ovog nastavka. Beni Anderson i Bjorn Ulvaes radili su muziku i tekst za ovaj film.