Fanovi Džejmsa Bonda postoje u svim generacijama i svako ima svog omiljenog glumca koji je tumačio lik zgodnog špijuna, ali koji od njih je s naučne tačke gledišta najlepši?

Novo naučno istraživanje uz pomoć programa "Golden Ratio of Beauty Phi" je uspelo da da odgovor na ovo pitanje nakon detaljne analize lica svih Bondova.

Danijel Krejg je najmanje atraktivni Džejms Bond zahvaljujući svom okruglom nosu, tankim usnama i širokom licu, pokazala je tehnika mapiranja lica koju je uradio hirurg Džulijan de Silva.

Na prvom mestu se našao ser Šon Koneri, čije su oči, obrve, nos, usne, brada, vilica i oblik lica najbliži ideji savršenstva antičkih Grka.

Ko je najbolji Džejms Bond?

Drugi najatraktivniji agent 007 je pokojni ser Rodžer Mur: "On ima najbolju poziciju očiju od svih Bondova, predivno simetrično lice i sjajnu bradu", istakao je de Silva.

Timoti Dalton je treći, a za njega je hirurg istakao da "ima skoro savršeno oblikovan nos".

Otišao je Mur, Rodžer Mur (FOTO, VIDEO)

Četvrti na listi je Pirs Brosnan koji ima "najbolji nos od svih Bondova, dobru distancu između usne i nosa, ali je dobio manje poena na obliku brade i razmaku između očiju".

I na kraju (odmah ispred Danijela Krejga) nalazi se Džordž Lezenbi, koji, kako kaže istraživanje, ima najlepše usne od svih ostalih 007 agenata, ali mu nos i nije nešto, pa je zato tek na petom mestu.

Prema istom istraživanju, najzgodniji muškarac na svetu je Džordž Kluni!

Ali, da pitamo sada vas...

Koji Džejms Bond je najlepši?