Srđan Žika Todorović pojavio se u četvrtak u javnosti prvi put nakon tragične smrti sina Dejana na dodeli Fipresci nagrada kritičara, koju je i osvojio u kategoriji za najboljeg glumca.

On je primio priznanje za ulogu u filmu "Prokleti pas", koji je nagrađen i za muziku.

"Moram priznati da sam zatečen ovom nagradom. Za mene ona ima specifičnu težinu. Drugačija je od drugih jer mi glumci uglavnom dobijamo nagrade od žirija u kome su najčešće glumci, reditelji i scenaristi. Ovo je prva nagrada koju sam dobio od filmske kritike, koju izuzetno cenim i poštujem. Zaista veliko hvala", rekao je Žika primajući nagradu, prenosi "Kurir".

"Sram vas bilo, strašno ste glupi!"

U publici ga je čekala majka Snežana da mu čestita, a glumica Sloboda Mićalović je ustala da ga zagrli. Ona je prethodno dobila priznanje Fipresci za najbolju glumicu u filmu "Na mlečnom putu" koje je posvetila pokojnom ocu.

"Mi glumci kažemo da nam kritika nije važna obično kada napravimo lošu ulogu. Za ovu moju ulogu ova nagrada upravo dobija na težini jer dolazi od kritičara. Oni znaju šta je dobar film i koliko je teško odigrati pogotovo žensku ulogu. Ovu nagradu, pre svega, posvećujem svom ocu koji bi se sigurno obradovao da može da me vidi sada", istakla je glumica.

Kusturičin film "Na mlečnom putu" dobio je pored ove nagrade i Fipresci za scenografiju i fotografiju. Tri nagrade je "pokupio" i film Bojana Vuletića "Rekvijem za gospođu J.".