• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokumentarci u kojima su automobili glavni (VIDEO)

Izvor mondo.rs

Ljubav prema automobilima nikada ne prestaje

Među skoro 100 dokumentaraca, koji će biti prikazani na ovogodišnjem festivalu Beldocs, našlo se mesta i za priče u kojima su automobili u glavnim ulogama.

Beldocs 2018 - kompletan program

Najružniji auto Beldocs 2018 trejler
Izvor: YouTube/Beldocs

U poljskom filmu "The Ugliest Car" (Najružniji auto) najmlađi protagonista je preko 50 godina stari "vartburg". Auto je još uvek na drumu, vozi ga Bogdan koji je u njemu sa svojom majkom Kazimierom. Ovaj "road movie" se odigrava između koncentracionog logora Majdanpek u Poljskoj i bivšeg nacističkog radnog logora u Nemačkoj i predstavlja putovanje u prošlost uz pomoć ponosa istočnonemačke autoindustrije.

S ljubavlju Beldocs 2018 trejler
Izvor: YouTube/Beldocs

Drugo ostvarenje "Avec L'Amour" (S ljubavlju) donosi priču o više od stotinu zarđalih i starih automobila, od kojih većina nije u voznom stanju. Njih skuplja Dionis, nastavnik biologije u penziji, koji sreću pronalazi u lepotanima na četiri točka, pored kojih provodi i dane i noći. A želja mu je da u malom makedonskom mestu otvori muzej oldtajmera.

Domaći filmovi otvaraju festival

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa. Festival će biti održan od 7.-14. maja u bioskopskim salama širom Beograda.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE