• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kustendorf od 11. januara

Izvor mondo.rs

Dvanaesto izdanje filmskog i muzičkog festivala osnivača Emira Kusturice trajaće šest dana na Mećavniku.

 Kustendorf 2019 Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf održaće se od 11. do 16. januara na Mećavniku, na Mokroj Gori. Festival čiji je osnivač i umetnički direktor Emir Kusturica kao i prethodnih godina biće posvećen mladim filmskim stvaraocima i svetski proslavljenim autorima.

Od osnivanja 2007. do sada, kroz Kustendorf su prošli brojni mladi umetnici koji već godinama ostavljaju značajan autorski trag na filmskoj sceni što najbolje svedoči da se cilj ovog festivala, razvoj autorskog filma i podrška mladim talentovanim rediteljima, iz godine u godinu sve više ostvaruje. Glavna nagrada festivala, zlatno jaje, na prethodnom, Jedanaestom Kustendorfu, dodeljena je filmu "Bombona", palestinskog režisera Rakana Majasija. Srebrno jaje uručeno je filmu "Petnaest" u režiji Sameha Alaa, dok je bronzano jaje dodeljeno filmu "Lumen", Nikole Vučinića. Na prošlogodišnjem festivalu bile su dodeljene i dve specijalne nagrade filmovima "Šanel", Umberta Valjeha, kao i filmu "Vrteška" u režiji Ruslana Bratova. Dobitnik nagrade za najbolju fotografiju "Vilko Filač" bio je Pjotr Pavlus za film "Stvarno je ekstra".

Nagrada za buduće stvaralaštvo, odnosno nagrada "Drvo života" prošle godine uručena je jednom od najznačajnijih glumaca srpskog filma, Aleksandru Berčeku.

Kustendorf je jedan od retkih festivala na svetu na kome je na svakom koraku vidljiva razmena energije mladih i iskusnih umetnika. Eminentni gosti među kojima su Lav Dijaz, Paolo Sorentino, Ruben Estlund, Nikita Mihalkov, Džoni Dep, Žak Odijar, Džim Džarmuš, Odri Tatu, Gael Garsija Bernal, Monika Beluči, Aleksej Balabanov, Andrej Končalovski, Mateo Garone, Berenis Bežo i mnogi drugi, do sada su bili gosti Kustendorfa.

Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf 2019 ugostiće proslavljene autore, glumce i muzičare kao i brojne mlade filmske autore i studente filmskih škola iz celog sveta i druge eminentne goste iz sveta filma.

Kompletan program festivala biće predstavljen uskoro na konferenciji za medije, najavili su organizatori.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE