• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su filmovi koje ćemo gledati na "Dunav film festu"

Izvor mondo.rs

Drugi po redu "Dunav film fest" održaće se u periodu od 20. do 25. avgusta na četiri atraktivne lokacije.

Drugo izdanje festa "Dunav film fest" publici će predstaviti više od četrdeset filmskih ostvarenja podeljenih u četiri programske celine na četiri atraktivne lokacije u periodu od 20. do 25. avgusta.

Takmičarska selekcija "Dunav film festa" donosi naslove, koji su nagrađeni ili prikazani na evropskim festivalima, poput filma: "Otac" reditelja Kristine Grozeve i Petra Valhanova, "Neka bude svetlost reditelja Marka Skopa", "Zviždači" rumunskog reditelja Kornelija Porumbojua , "Zlatna rukavica" delo Fatiha Akina, "Mali Džo" Džesike Hausner, "Izvan sistema" Nore Fingšajt, mađarski film "Ruben Brent Kolekcionar" Miodraga Krstića i domaće ostvarenje "Ajvar" Ane Marie Rossi.

Biće prikazana i ostvarenja "Bol i slav"“ Pedra Almodovara, "U tuđoj kući“ Džejmsa Kanta i biografski film "Diego Maradona", ali ona neće biti u konkurenciji za nagradu "Dunavska lađa".

Na atraktivnoj lokaciji na Dunavu, u sekciji "Dunavski hitovi", biće prikazana ostvarenja koja su obeležila podunavsku kinematografiju u prethodnih nekoliko godina, a koje publika nije imala priliku da pogleda do sada.

U samom centru Smedereva na Karađorđevom trgu organizovaće se projekcije kultnih ostvarenja domaće kinematografije koja su digitalno restaurirana u okviru projekta Vip kinoteka - "Ljubav i moda", "Petrijin venac", "Tri karte za Holivud", "Nacionalna klasa", "Miris poljskog cveća". U centru za kulturu ljubitelji sedme umetnosti imaće priliku da pogledaju najznačajnije evropske naslove iz proteklih godina poput filma "Oni", "Hladni rat", "Toni Erdman", itd.

Film "Vudstok", kojim se obeležava 50 godina od legendarnog festivala Vudstok, biće prikazan 19. avgusta u Malom gradu smederevske tvđave kao svojevrsan uvod u festival.

U okviru festivala gledaoci će biti u prilici da prisustvuju programu "Dunav na filmu" i pogledaju filmove "Pre svitanja", "Na lepom plavom Dunavu" i "U julu".

U Centru za kulturu Smederevo od 21. do 25. avgusta na programu je savremeni nemački film: "Delo bez autora", "Stiks“, "Cut Off", "Niotkuda" i "Toni Erdman“.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE