• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monografija glumca Nebojše Glogovca na Leskovačkom festivalu filmske režije

Izvor mondo.rs

Na 12. izdanju Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu od 18. do 22. septembra, uz glavni filmski program će se održati i nekoliko atraktivnih pratećih programa.

 Leskovački festival filmske režije 2019 Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U holu na prvom spratu Leskovačkog kulturnog centra biće predstavljene tri nove knjige sa temama iz sveta filma, aposetioci festivala moći će da pogledaju i četiri izložbe.

Novitet na ovogodišnjem izdanju LIFFE festivala je predstavljanje novih serija iz domaće i regionalne produkcije, a publika će biti u prilici da dobije informacije i o snimanju nastavka bioskopskog hita Južni vetar.

Uz atraktivan tribinski program "U krupnom planu", u kome će glumačke zvezde Miloš Biković, Goran Bogdan i Bogdan Diklić razgovarati o svojim karijerama. Prateći program će zaključiti u subotu Konferencijom reditelja.

U četvrtak, 19. septembra u 17h, u Holu Leskovačkog kulturnog centra na prvom spratu, biće predstavljena monografija našeg proslavljenog glumca Nebojše Glogovca, koju je priredila Tatjana Nježić. Veliki doprinos knjizi dale su Nebojšine kolege i prijatelji, koji su u autorskim tekstovima na osoben način osvetlili njegov lik i delo. Čitaoci u ovoj knjizi imaju priliku da pročitaju i autorizovane beleške velikog glumca, nastale u martu 1999. godine.

Narednog dana na istom mestu, od 17h će se govoriti o knjizi "Sjaj crnog" Veljka Radosavljevića. Ovo delo nije samo nov doprinos sagledavanju fenomena crnog talasa u srpskoj kinematografiji, nego, između ostalog, i svojevrsni kritički dijalog sa delima prethodnika.

U subotu, 21. septembra u 17h biće predstavljena i knjiga Bora Draškovića "Rečnik reditelja".

U izložbenom programu, u četvrtak 19. septembra će biti otvorena izložba "Nebojša Glogovac" koju je priredila Maja Medić, a narednog dana u Velikom holu Leskovačkog kulturnog centra u fokusu je izložba "Živojin Žika Pavlović – crteži i slike" autorke Dr. Zoje Bojić.

Za subotu 21. Septembar zakazana je izložba "Portreti glumaca" Nebojše Jakšića, u Holu na prvom spratu LKC-a, dok će u nedelju 22. septembra, u Holu na drugom spratu, biti postavljena izložba "Godine LIFFE-a" Dragana Jovića i Darka Zloporubovića.

Tokom LIFFE festivala biće predstavljeno i nekoliko domaćih i regionalnih serija. Pilot epizoda serije "Grupa" reditelja Uroša Tomića biće prikazana van takmičarske konkurencije u petak, 20. septembra u 17h u Narodnom pozorištu, a o ovom ostvarenju će se govoriti i na tribinskom programu istog dana u 12:30 popodne, u holu na prvom spratu Leskovačkog kulturnog centra.

Pilot epizoda Srpsko-crnogorske serije reditelja Gorana Gajića "Dug moru" na repertoaru će biti u subotu 21. septembra, takođe od 17h u Narodnom pozorištu.

Pilot epizoda druge sezone serije "Biser Bojane" reditelja Mime Karadžića na repertoaru je u nedelju 22. septembra u Narodnom pozorištu od 17h, dok će prva epizoda druge sezone "Senki nad Balkanom", u režiji Dragan Bjelogrlića, biti prikazana u 21h na zatvaranju festivala u Narodnom pozorištu.

Tribinski program, na kome će razgovarati o ove dve serije, počeće istog dana u 12:30 popodne u holu Leskovačkog kulturnog centra na prvom spratu.

Takođe, u ovom prostoru će u četvrtak 19. septembra od 12:30 biti predstavljen film "Južni vetar 2", kao i četvrta sezona serije "Ubice moga oca".

U Bioskopu Leskovačkog kulturnog centa 19. septembra od 23 časa biće prikazani studentski filmovi iz Bosne i Hercegovine i Slovenije, a 20. septembra od 23 časa iz Crne Gore i Hrvatske i Severne Makedonije i Srbije.

Povezane vesti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE