Pre dve godine je otkriveno da  holivudska legenda Džek Nikolson (84) boluje od demencije i da je "fizički dobro, ali mentalno ne".

Glumac je nakon ove vesti, poslednji put u javnosti viđen na košarkaškoj utakmici LA Lejksera pre dve godine, kada se slikao sa fanovima i delio autograme. Tada je bio u društvu svog sina, koji je ga je pratio u stopu. Sada američki mediji prenose da bi oskarovac "mogao da umre u samoći jer se slabo viđa sa drugim ljudima".

Otac petoro dece navodno većinu vremena provodi kod kuće u svojoj vili na Beverli Hilsu, a društvo mu povremeno prave deca.

"Džek je u kontaktu s određenim rođacima, posebno Rejem, svojim štićenikom, na kog je tako ponosan, ali njegovi dani druženja su davno prošli", rekao je jedan izvor za Radar Online, misleći na Nikolsonovog 30-godišnjeg sina. ''Njegova deca ga posećuju, ali oni su njegova jedina veza sa svetom'', nastavio je izvor. "Kao da više ne želi da se suoči sa stvarnošću i to je jednostavno tužno", takođe je navedeno.

Neke od poznatijih uloga odigrao je u filmovima "Kineska četvrt", "Isijavanje", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Malo dobrih ljudi", "Betman" i mnogim drugim. Poslednji put je glumio 2010. u romantičnoj komediji "Kako znaš da je ljubav" s kolegama Riz Viterspun, Pilom Radom i Ovenom Vilsonom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!