Ljubomiru Bandoviću je Gran pri "Naisa" pripao za uloge u filmovima "Sestre" i "Neprijatelj".

"Ovo je moje prvo priznanje i mislim da tek treba da ga zaslužim", skromno je rekao glumac na uručenju nagrade.

Nagrada "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu pripala je glumcu Milošu Bikoviću za ulogu u filmu "Montevideo, bog te video", a nagrada "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu dodeljena je glumici Ivani Vuković.

Dobitnici povelja su Tihomir Stanić i Jasna Đuričić, nagrada za najbolju epizodnu ulogu u muškoj kategoriji pripala je Viktoru Saviću, dok je najbolju žensku epizodnu ulogu ostvarila Ana Mandić.

Najuspešniji debitant je Petar Strugar, a niška publika je za najboljeg glumca proglasila Aleksandra Srećkovića Kuburu.

O zvaničnim nagradama festivala odluccivao je žiri u sastavu Ljiljana Stjepanović, predsednica i članovi Sonja Kolačarich i Andrej Šepetkovski.

Dobitniku Gran prija "Naisa", za najbolje glumačko ostvarenje, pripašće 180.000 dinara, nosiocima nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu "Car Konstantin i "Carica Teodora" pripašche po 150.000 dinara, nosioci povelja biće nagrađeni sa po 100.000 dinara, a najbolji debitant i epizodisti poneće po 80.000 dinara.

Po izboru žirija kritike Fripresci najbolji su glumac Viktor Savić i glumica Hana Selimović, a po izboru Sinhro filma iz Beča za najbolje su proglašeni Milica Zarić i Aleksandar Srećković.

Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade, nagradu niškog Narodnog pozorišta za najbolju komičnu ulogu poneo je Branimir Brstina.

(MONDO)