• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ostrvo" - najbolji ruski film u 2006.

Film reditelja Pavela Lungina "Ostrvo" proglašen je za najbolji ruski film u 2006. godini, dok je nagrada za najveći doprinos svetskoj kinematografiji dodeljena režiseru Romanu Polanskom.

Film reditelja Pavela Lungina "Ostrvo" proglašen je za najbolji ruski film u 2006. godini, dok je nagrada za najveći doprinos svetskoj kinematografiji dodeljena režiseru Romanu Polanskom.

Lungin i Polanski su dobitnici „Zlatnog orla“, nagrade koju dodeljuje ruska Akademija za film.

Film „Ostrvo“, koji je imao veliki uspeh kod publike, "nije komercijalno ostvarenje nego film o veri i kajanju", istakao je Lungin, dodajući da "posebnu zahvalnost duguje glumcu Petru Mamonovu, koji je dao filmu "delić svoje duše“.

Pored "Zlatnog orla" za režiju, "Ostrvo" je osvojilo nagradu za najbolji scenario (Dmitrij Soboljev), za najbolju glavnu mušku ulogu (Petar Mamonov), za najbolju mušku sporednu ulogu (Viktor Suhorukov), kao i za kameru, koja je posmrtno dodeljena Andreju Žegalovu.

U nominaciji TV filma eksperti Saveta akademije, na čelu s Nikitom Mihalkovom, dodelili su "Zlatnog orla" "Doktoru Živagu", snimljenom prema istoimenom delu Borisa Pasternaka, koji je režirao Aleksandar Proškin. Film je osvojio četiri nagrade, izmedju ostalih, i nagradu za najbolju mušku ulogu (Oleg Jankovki).

Iako za nju neočekivana, statua "Zlatnog orla" našla se i kod poznate glumice Ine Čurikove za ulogu u filmu "U prvom krugu", snimljenom prema istoimenom delu Aleksandra Solženjicina, koji je i autor scenarija.

Nagradu za najbolju glavnu ulogu dobila je Ana Mihalkova za ulogu u filmu "Veza", a za najbolju sporednu žesnku ulogu Čulpan Hamatova za film "Mnogo tačaka", prenose ruski mediji. Nacionalna nagrada za film "Zlatni orao" dodeljuje se već pet godina.

"Iako mlada to je trenutno najprestižnija i najobjektivnija ruska nagrada za film.'Orlove' dobijaju oni koji daju stvarni doprinos u konkretnoj godini ruskoj kinematografiji", istakao je Mihalkov na otvaranju ceremonije.

Polanski je rekao da je veoma počastvovan ruskom nagradom. "Kada ti Rusi daju nagradu to je veoma velika čast. Nisam mogao da ne dodjem. A zime se nisam plašio, ja sam iz Poljske", rekao je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE