• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je srpski kandidat za Oskara! (ANKETA)

Izvor mondo.rs

Ovaj film je dobio najviše glasova od stručnog žirija, a da li se vi slažete sa njihovom odlukom?

Film "Dnevnik mašinovode" Miloša Radovica, sprski je kandidat za 89. nagradu Oskar u kategoriji "Dugometražni igrani film na stranom jeziku", saopštila je Akademija filmske umetnosti i nauke Srbije (AFUN), prenosi "RTS".

Strucni odbor AFUN-a pregledao je pet prijavljenih filmova koji su ispunili zahtevane uslove i nakon vecanja, u skladu sa Pravilima americke i Pravilnikom sprske akademije, tajnim glasanjem je doneo odluku.

Odbro je birao izmedu filmova "Vlažnost" u režiji Nikole Ljuce, "Dobra žena" Mirjane Karanovic, "Igra u tami" Juga Radivojevica, "Isceljenje" Ivana Jovica i naravno, "Dnevnik mašinovode" Miloša Radovica.

Glasalo jeo 14 od 19 clanova Strucnog odbora - film "Vlažnost" dobio je dva glasa, "Isceljenje" cetiri glasa, a "Dnevnik mašinovode" osam glasova.

Film Miloša Radovica je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima. Glavni junak je Ilija (Lazar Ristovski), šezdesetogodišnji mašinovoda, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korac) priprema se da nastavi porodicnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i cinjenicom da su nesrece neizbežne.

RADNJA FILMA

Lazar Ristovki u filmu tumaci Iliju, šezdesetogodišnjeg mašinovodu, na korak do penzije. On drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima, koga tumaci Petar Korac, priprema se da nastavi porodicnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i cinjenicom da su nesrece neizbežne. Sima se plaši, on ne želi da postane ubica. Najviše ga zanima koliko ce vremena proci dok mu se ne desi prvo gaženje. Sima pocinje sam da vozi. Nervozan je, uplašen, nocu ne spava. Dani prolaze... Prva nedelja, druga nedelja...j oš nikog nije zgazio! Sima sve sporije vozi, cesto zaustavlja voz, izlazi iz lokomotive, gleda da li neko leži na pruzi. Prolaze dva meseca i - ništa. Sima više ne može da izdrži, on prosto mora nekoga da zgazi…

Beogradska premijera održace se 14. septembra u Sava Centru, a dan kasnije film ce imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije u bioskopima i putem mreže mobilnih bioskopa.

Mada, domaca publika je vec mogla da ga vidi na premijeri, polovinom juna na novosadskom festivalu Cinema City

Dnevnik mašinovođe trejler
Izvor: YouTube

Anketa

Koji film vi mislite da bi trebalo da nas predstavlja na dodeli Oskara?

  • "Dnevnik mašinovođe"

    58.42% (111)

  • "Vlažnost"

    15.26% (29)

  • "Dobra žena"

    12.11% (23)

  • "Igra u tami"

    7.37% (14)

  • "Isceljenje"

    6.84% (13)

Koji film vi mislite da bi trebalo da nas predstavlja na dodeli Oskara?

Rezultati

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dtake

Realno samo sam za taj film i cuo, za ove ostale ni ne znam da postoje hahah

Streberka

Kako da glasam kad nisam imala priliku da poglrdam filmove.

Dodatak

Kako da glasamo za nesto sto se ne prikazuje u bioskopima a ne mozemo ni da skinemo sa neta? U bioskopima samo animirani filmovi sa buljavim zivotinjama i blokbasteri sa lomljavom.

SERIJE